Otac mu sredio transfer u Barcelonu bez odigrane utakmice – otkupna klauzula 100 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.06.19. | 13:30

Nevjerojatan transfer.

Pomalo ispod radara prošla je informacija da je za Barcelonu potpisao Mike van Beijnen, 20-godišnji desni bočni koji još nije odigrao niti jednu seniorsku utakmicu. Dosada je nosio NAC Brede i to njezine B momčadi, a ovog je tjedna potpisao dvogodišnji ugovor s katalonskim gigantom koja mu je stavila otkupnu klauzulu u visini od nevjerojatnih 100 milijuna eura.

 

 

Za njega su još bili zainteresirani PSV Eindhoven i Willem II, ali u svoje redove dovela ga je Barcelona. Van Beijnen nije među velikim talentima u Nizozemskoj, štoviše, interes Willem II dovoljno govori koliko je momak ispod radara, a razlog zašto ga je potpisao španjolski prvak – gotovo nevjerojatno zvuči ovo što ćemo napisati – možda leži u 'nepotizmu'.

ODIGRAJ Katar - Argentina

Svi nizozemski mediji pišu kako van Beijnen sigurno ne bi pronašao svoje mjesto među 50 najzanimljivijih mladih nogometaša u toj državi, a razlog zašto je poznat široj javnosti leži u činjenici da je on sin puno poznatije osobe u državi. Naime, Mikeov otac je agent jednog od najvećih svjetskih talenata u nogometu, Frenkieja de Jonga, a ova dvojica mladića čak su i dijelila svlačionicu u mlađim kategorijama Willem II.

ODIGRAJ Hrvatska U21 - Engleska U21

Agent Ali Dursun glavni je odgovorni za dovođenje de Jonga na Camp Nou, a prema svemu sudeći, Dursun je uspio isposlovati da Blaugrana dovede i njegovog sina u svoje redove, iako je momak odigrao tek devet utakmica za B momčad NAC Brede. Potpisan je dvogodišnji ugovor između Mikea van Beijnena, a još nevjerojatnije zvuči podatak da je uprava Barcelone u ugovor stavila otkupnu klauzula za njega u iznosu od 100 milijuna eura.

Iako će Mike van Beijnen igrati za B momčad Barcelone, i dalje je zabrinjavajuće vidjeti kako desni bočni koji nije bio dovoljno dobar za B momčad NAC Brede potencijalno uzima mjesto nekom iz La Masije, slavne Barcine škole nogometa.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Twitter: FC Barcelona Official)


Tagovi

Willem IINAC BredaFrenkie de JongAli DursunMike van Beijnen

Ostale Vijesti