Icon Sport/PIXSELL
Icon Sport/PIXSELL

Olivier Létang nezadovoljan igrom Lillea, Fonseca bi potencijali neuspjeh protiv Rijeke mogao platiti otkazom

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 10:08

Predsjednik je konstatirao kako je njegova momčad u četvrtak bila upozorena, da bi onda za vikend dobili šamar.

Mnogi će na Kvarneru za ogled protiv Lillea reći da je najvažnija utakmica sezone. I vjerojatno su u pravu. Nije samo stvar novca kojeg garantira UEFA za ulazak u grupnu fazu europskog natjecanja, već i činjenice da se najvrjedniji eksponati momčadi s Kvarnera predstavljaju na pozornici koja je ipak puno praćenija od HNL-a. Pogoci, asistencije ili čiste mreže nemaju jednaku težinu u HNL-u i Europi. Uostalom, Andrej Kramarić, koji je sada, a i bit će još neko vrijeme, najveća prodaja u povijesti kluba, nije do Leicestera došao zbog sjajnih predstava u domaćem prvenstvu, već zbog majstorija u Europi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Damir Mišković razumije tržište te mu je ranije navedena konstatacija itekako poznata. Vjerojatno bolje i više nego mnogim drugima. No, isto tako je Mišković svjestan da bi Rijeka za prolazak u grupnu fazu Europske lige morala napraviti nešto potpuno neočekivano, a to je preokrenuti Lille. Istina, padali su i veći, ali predsjednik Rijeke na svoje igrače neće stavljati nikakav pritisak. Ako uspiju, bit će to velika stvar za kluba, ali i za same igrače (trenera također), ali isto tako nitko neće očajavati ako Francuzi ipak obrane svoju prednost. Pritiska, dakle, nema.

S druge strane, u Lilleu je situacija nešto drugačija. Predsjednik kluba Olivier Létang nije zadovoljan kako je njegova momčad ušla u sezonu, a u slučaju ranog neuspjeha u Europi (čitaj: ispadanja od Rijeke) ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se zahvali treneru Fonseci na svemu dosad učinjenom za klub.

„Ne trebamo previše teoretizirati. Kad si upozoren, kad znaš što će se dogoditi, kad kapetan momčadi to ponovi u svlačionici prije utakmice i kaže: "Pazimo na početku, krenut će na nas...!" i unatoč tome nakon deset minuta gubimo dva nula, to je razočaravajuće. Nakon toga možemo teoretizirati koliko god hoćemo, ali kada tako igraš protiv ekipe za koju znamo da igra u niskom bloku prije nego što krene u protunapad, teško je zabijati golove. Razočarani smo“, rekao je predsjednik Lillea nakon uvjerljivog poraza njegove momčadi od Lorienta (1-4) ovog vikenda.

Gorak okus u ustima igrači će pokušati isprati prvo pobjedom Rijeke, a onda i domaćim slavljem u prvenstvu protiv Montpelliera koji na Pierre-Mauroy stiže ove nedjelje (15 sati).

„Već smo bili upozoreni u četvrtak nakon pobjede protiv Rijeke, a onda smo dobili šamar. Nisam vidio naše borbene vrijednosti, našu žestinu. Moramo šutjeti, držati jezik za zubima i dobivati ​​utakmice“, zaključio je Olivier Létang.

Inače, Létang je prije nego što je postao predsjednik Lillea radio kao predsjednik Rennesa, direktor PSG-a te sportski direktor Reimsa u kojem je proveo ukupno 15 godina, od kojih sedam kao igrač.

Utakmica između Rijeke i Lillea na rasporedu je ovog četvrtka na rasprodanoj Rujevici s početkom u 20.15 sati.



Tagovi

HNK RijekaRijekaLilleOlivier Letang

Ostale Vijesti