EXPA
EXPA

Olimpija prijavila Köln, igrač suspendiran. A sve zbog Dinamove ponude od 2,5 milijuna eura za 17-godišnjaka!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.04.23. | 13:40

Neobičan slučaj iz susjedstva, sudski spor slovenskog prvaka protiv bundesligaša, u kojemu je, ni kriv ni dužan, završio hrvatski prvak

Slovenski portal Nogomania.com objavio je u srijedu da je njemački prvoligaš Köln, nezadovoljan FIFA-inom odlukom u sporu s Olimpijom odlučio slučaj nastaviti na Visokom sportskom sudu (CAS) u Lausannei. Nebitna i nezanimljiva vijest, da igrom slučaja u priču nije uvučen i zagrebački Dinamo. O čemu se, dakle, radi?

Jaka Čuber Potočnik (17) talentirani je napadač Olimpije, koji je u siječnju 2022. iz Ljubljane otišao u Köln, bez ikakve odštete, raskinuo je ugovor sa 'Zmajčekima' i potpisao za Nijemce. Da se radi o vrlo perspektivnom dečku potvrđuje njegova statistika, u 16 utakmica u ligi i Kupu U19 uzrasta zabio je 15 golova. Međutim, Olimpija je prijavila i igrača i Köln FIFA-i, koja je klubu presudila zabranu dovođenja igrača sljedeća dva prijelazna roka, dok je Potočnik suspendiran na četiri mjeseca. Olimpija bi, pak, trebala dobiti od Kölna 50 tisuća eura. No, Köln je slučaj predao dalje na CAS, tražeći manju kaznu, ali niti Olimpija nije zadovoljna odštetom, ne čeka prekriženih ruku pa će i ljubljanski klub pokušati na CAS-u dokazati da je Köln 'ukrao' igrača te da bi i odšteta Olimpiji trebala biti viša i to puno viša.

I, tu dolazimo do Dinama. Naime, kao jedan od dokumenata kojim Olimpija želi dokazati Kölnovu krivnju jest navodna Dinamova ponuda za Potočnika, koja je iznosila 2,5 milijuna eura. Dakle, dok će Köln na CAS-u tražiti skidanje suspenzije za sebe i igrača, Olimpija će tražiti odštetu od 2,5 milijuna eura, jer je toliko, kažu da Slovenci da imaju papire, nudio Dinamo. Nije nemoguće, iako jest neobično, da je Dinamo ponudio toliki iznos za 17-godišnjaka, makar se očito radi u iznimnom talentu. E sad, je li ponudu doista poslao Dinamo ili netko u njegovo ime, netko će morati dokazati, ako to uopće bude presudno za slučaj. Potočnik, očito, nije ni želio u Maksimir, već je izabrao Köln, tamo otišao kao slobodan igrač. I sad Olimpija pokušava osporiti taj transfer, otkrivajući pritom i Dinamovu visoku ponudu za tinejdžera. (T.N.)



Tagovi

Olimpija LjubljanaGNK DinamoSlovenska nogometna ligaCAS

Ostale Vijesti