Boris Scitar
Boris Scitar

Olimpija oplela: "Prosinečki nije imao isti interes kao klub, a Rudonja je obmanjivao i radio na štetu kluba"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 01.07.22. | 14:44

Robert Prosinečki i Mladen Rudonja nisu više dio Olimpije. Mladen Rudonja je smijenjen, Robert Prosinečki sam je podnio ostavku

Kao što je Germanijak već ranije pisao, danas je na presici i potvrđeno. Pred medijima je uprava Olimpije objavila da je suradnja s trenerom Robertom Prosinečkim i sportskim direktorom Mladenom Rudonjom je završena, prenosi Ekipa24. Navodno Prosinečki i sportski direktor Mladen Rudonja odlaze iz kluba zbog neslaganja s čelnicima Olimpije, koji nisu ispunili nijedno obećanje.

Ako pitate Adama Deliusa, razlog je drugačiji: Nerealni zahtjevi trenera prema novim nogometašima i pritisci na Upravu kluba. Jedna od zamjerki bila je i nezainteresiranost za rad s mladima, prenosi tamošnji SK.

“Ja sam već tri puta smijenio Prosinečkog, nema potrebe četvrti put. Ali nemam razloga da dam otkaz Igoru Barišiću,” izjava je Adama Deliusa na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je opširno objasnio zašto je došlo do kaotičnog stanja u klubu. Mladen Rudonja je smijenjen, Robert Prosinečki sam je podnio ostavku.

“Cilj je bio jasan, pojačati se slovenskim predstavnicima. Nažalost, previše smo se fokusirali na jednu, konkretnu zemlju. Trener je više puta rekao da ću, ako ne dobijem nekog igrača, dati ostavku ili otići. Time je predsjednik pod pritiskom, a takvih je događaja bilo dosta.”

“Bio sam sretan što sam angažirao trenera koji će dugoročno voditi Olimpiju. Postavio sam mu i ozbiljno pitanje tko je najbolji igrač U17, U16 u klubu. On to nije znao. Mladi igrači ga uopće nisu zanimali. Bio sam na treninzima, poznajem ga. Čini mi se da stručni stožer nema isti interes kao klub. Ja sam birao trenera, tako da preuzimam ovu odgovornost na sebe."

Predsjednik kluba, Christian Dollinger je poručio:

“Mladen Rudonja nije obavljao posao sportskog direktora kako smo se dogovorili. Obavljanje posla kombinacija je talenta i iskustva. Svatko ima priliku dokazati se. Doznali smo i da je surađivao s trećim osobama – a sve na štetu Olimpije. Čak je trećim osobama davao povjerljive podatke i nudio im preuzimanje kluba. Za to nikako nije bio ovlašten. Imamo dokaze za te stvari. Također je obmanjivao novinare lažnim informacijama”.

“Kao dopredsjednik Olimpije nikada nisam bio toliko razočaran što sam podržao takvu osobu. Igrači i navijači ovo nisu zaslužili. Gospodin Rudonja više nije dio Olimpije i napušta klub. Provest ćemo i kazneni postupak”.

“Doći će vrhunski trener koji će ispred sebe imati interes Olimpije. Ja ću to izabrati u miru. Trenera ima dovoljno na tržištu."

O ulozi Igora Barišića kaže:

"On je poslovni direktor koji vodi poslovni dio i klub, kao što ga vode u inozemstvu."

Iako je uprava imala zamjerke na Prosinečkog, najvatreniji navijači kluba su ga došli srdačno pozdraviti.

“Jučer sam bio s Green Dragonsima koji su bodrili trenera. Nisam im zamjerio što su se pobrinuli za značajne kazne za klub. Ne bih želio govoriti o negativnim odnosima uprave kluba i navijača. Klub vrijedi, radimo sve u njegovom interesu. Green Dragonsi nose klub u srcu, ima ih nekoliko koji prave probleme, ali većina razumije da želimo gledati dobar nogomet i navijačku atmosferu koja će privući obitelji i djecu. Ako bude potrebno, podići ćemo razinu sigurnosti”.





Tagovi

Robert ProsinečkiOlimpija Ljubljana

Ostale Vijesti