Jordan Veretout REUTERS/David Klein
Jordan Veretout REUTERS/David Klein

„Oh, Conte, znaš li koliko to vrijedi, Ivan Perišić je najbolji na svijetu!“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 10:16

Hrvatski reprezentativac ne prestaje oduševljavati u dresu Tottenhama, a jučer je upisao asistenciju kod prvog pogotka koja je bila od krucijalne važnosti za slavlje njegove momčadi.

Ako je netko sumnjao, iako smo sigurni da takvih 'stručnjaka' stvarno nije bilo previše, Ivan Perišić je u manje od dva mjeseca u Tottenhamu baš svima pokazao zašto je Antonio Conte inzistirao na njegovom dolasku. Hrvatski reprezentativac igra sjajan nogomet, na terenu izgleda kao da je Pijetao već 10-ak godina, a navijači, opijeni njegovim sjajnim igrama, već su krenuli pjevati pjesme o njemu.

Pjesmu 'Heaven is a place on Earth' od Belinde Carlisle navijači Tottenhama su malo promijenili i posvetili ju Ivanu Perišiću. „Oh, Conte, znaš li koliko to vrijedi, Ivan Perišić je najbolji na svijetu!“, prijevod je onoga što se ori na tribinama kad je lopta u nogama hrvatskog reprezentativca. Perišić je jučer, u prvom ogledu u Ligi prvaka u dresu Tottenhama, upisao asistenciju za Richarlisona, a njegov ubačaj bio je toliko precizan da je umjesto brazilskog napadača na tom mjestu mogla biti i stolica te bi do pogotka došlo. Tako barem pišu navijači Tottenhama po društvenim mrežama…

„Teška utakmica za nas od prve minute. Igrali su 1 na 1 od početka utakmice, dobro su se spremili. Mi smo bili malo nervozni u prvom poluvremenu, ali smo se u nastavku digli. Njihov crveni karton nam je puno pomogao, ali gledajte, 2:0 i tri boda na počeku Lige prvaka… Moramo biti zadovoljni“, rekao je Perišić poslije utakmice pa dodao:

„Stvarno mi je drago da je Richy zabio, on je jako dobar igrač i dobar čovjek. Naporno radi, čeka svoju priliku i sad je u svojem debiju u Ligi prvaka zabio dva pogotka. Stvarno odlično za njega. Nadam se da će ove sezone zabiti 20-30 pogodaka, a ja mogu reći kako stvarno volim igrati s profilom igrača kao što je on.“

„Kad je riječ o turnirima, Ligi prvaka, Euru, Svjetskom prvenstvu… Pobjeda u prvom kolu je stvarno jako, jako važna. Pred nama su sad dva gostovanja na stadionima gdje je atmosfera uvijek sjajna, ali mi moramo ići na pobjede kako bismo izborili plasman u daljnju fazu natjecanja što je ranije moguće pa da se onda možemo u potpunosti fokusirati na Premier ligu“, dodao je broj 14 Tottenhama, Ivan Perišić.

Još uvijek se čeka njegov prvijenac u dresu novog kluba, ali nitko ne sumnja da će isti doći kad-tad. Zasad je, u sedam odigranih utakmica, Perišić skupio tri asistencije, a Conte je sigurno i više nego sretan što je njegovim dolaskom proigrao i mladi Sessegnon koji je također sjajno startao u novoj sezoni.

Perišićeve brojke u ogledu protiv Marseillea:

Asistencije: 1

Točnost dodavanja: 20/26 (77 posto)

Kreirane velike prilike: 1

Ključna dodavanja: 3

Osvojeni dueli: 6

Driblinzi: 3

Čišćenja: 3

Ubačaji: 6

Liga prvaka, 1. kolo

Skupina D

E. Frankfurt – Sporting 0:3

Tottenham – Marseille 2:0

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Ivan PerišićTottenhamLiga prvaka

Ostale Vijesti