Marvin Guengoer/DPA/PIXSELL
Marvin Guengoer/DPA/PIXSELL

Odveo je Talijane u finale Eura, a Juve je za njega odbio 100 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 14.07.21. | 15:40

Mladog krilnog napadača prate Bayern i Chelsea

Federico Chiesa nije na prodaju. Zaključak je to koji se nameće nakon što je Juventus za mladića iza kojeg je sjajan Euro odbio ponude dvaju klupskih velikana. Prvo je Bayern ponudio 80 milijuna eura, no Talijani su samo odmahnuli rukom.

U priču se potom uključio i Chelsea. Čelnici kluba sa Stamford Bridgea dali su doznanja da su Chiesu spremni platiti čak 100 milijuna, ali ni njihov pokušaj nije prošao puno uspješnije. Juve jednostavno ne želi poslušati ponude za mlado krilo koje je karijeru počelo u Fiorentini.

A s obzirom na to kako je igrao na Euru – ne čudi. Chiesa je, naime, odigrao sjajan turnir, u polufinalu protiv Španjolske postigao je pogodak koji je Azzurre odveo u finale i protiv Engleske u velikoj završnici odigrao 86 minuta, kada ga je zbog ozljede zamijenio Federico Bernardeschi.

Chiesa je u Torinu od prošlog listopada, kada ga je Fiorentina posudila tadašnjem treneru Andrei Pirlu. Na Juventusovom će se stadionu u sklopu posudbe zadržati do idućeg ljeta, nakon čega će ga Stara dama otkupiti za 40 milijuna eura. Talentirani ofenzivac u protekloj je sezoni u 46 nastupa u klupskom dresu postigao 15 pogodaka i dodao 11 asistencija, a prema Transfermarktu trenutno vrijedi 60 milijuna eura.


Tagovi

Federico ChiesaJuventusBayernChelseatransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti