Od treće lige do engleske reprezentacije u dresu Brightona

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 08.10.18. | 17:40

Mogao bi debitirati upravo protiv Hrvatske.

Engleski izbornik Gareth Southgate za drugu utakmicu Lige nacija protiv Hrvatske pozvao je nekoliko debitanata.

ODIGRAJ Hrvatska – Engleska

Tako su svoje mjesto među odabranom 'elitom' engleskog nogometa našli veznjaci Nathaniel Chalobah, James Maaddison i Mason Mount uz sjajnog krilnog napadača Borussije Dortmund, Jadona Sancha. Tu su još i vratari Alex McCarthy i Marcus Bettinelli, ali jedno ime izaziva posebnu pažnju.

Riječ je o Lewisu Dunku, 26-godišnjem stoperu koji je također zaradio svoj prvi poziv za nacionalnu vrstu.

Stoper Brighton & Hove Albiona svoju cijelu dosadašnju karijeru proveo je – te provodi i dalje – u trenutnom premierligašu, a priključio im se još u omladinskom pogonu. S Brightonom je prošao sve, a debitirao je u sezoni 1009./10'. prije nego će izboriti proboj iz League One u Championship (iz treće u drugu ligu).

Ulaskom u drugu ligu postao je standardni član Brightona, a bio je neizostavan u dvije najvažnije sezone kluba – onoj u kojoj su izborili nastup u najelitniji rang engleskog nogometa i debitantska sezona u Premiershipu.

Već je dugo vremena u svom matičnom klubu, a sada je dobio nagradu za sve godine strpljenja i dobrih igara, zaradivši poziv u A selekciju Gordog Albiona, te bi mogao debitirati upravo protiv Hrvatske na Rujevici 12. listopada.

Dodajmo da je njegova procijenjena vrijednost, prema Transfermarktu, 10 milijuna eura.

 

 

(Foto: Reuters)


Ostale Vijesti