REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

OCJENE - Hrvatska: Puno neraspoloženih, Dalić kasnio s izmjenama, ali Livaković je bio briljantan!

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 05.12.22. | 19:00

Znalo se da nam treba dubina za probijanje, nismo je imali. Ubačaji sa strane, nismo ih imali. Međutim, imali smo hladnokrvnog i mirnog Livija u raspucavanju s bijele točke

Evo kako smo ocijenili Vatrene. Slažete li se s našim ocjenama?

Dominik LivakovićVratar
Početna nesigurnost, ostalo odradio kako treba. Kod gola je bio nemoćan. Izvukao udarac Enda ispod grede, sačuvao Hrvatsku u produžetku. I onda briljirao u raspucavanju…
Ocjena
9
Josip JuranovićObrana
Nije to bio njegov dan. Igrao je korektno, ali bez imalo rizika. Trebalo bi ga podsjetiti da bekovi centriraju, tu i tamo. Pola ocjene više za trud.
Ocjena
6
Dejan LovrenObrana
Jako dobro je odigrao svoju rolu. Zapravo bez greške prema iza. Pravoremen u startovima, rutiniran. Na to je dodao i sjajnu asistenciju za Perišića. Naš najbolji pojedinac.
Ocjena
7.5
Joško GvardiolObrana
Lopta s očima za Petkovića. Ispada da bi trebao čuvati svoj gol, asistirati, zabiti… Ponovno je bio među najistaknutijim pojedincima dvoboja.
Ocjena
7.5
Borna BarišićObrana
Igrao je na sigurno. Nije bio dodatna vrijednost u ovoj utakmici. Nesiguran i bez rizika. Kao da je bio pod utjecajem važnosti utakmice.
Ocjena
5.5
Luka ModrićVezni red
Bilo je ovo najslabijih Lukinih 45 minuta za reprezentaciju na SP-u. A kada kapetana ne ide, onda i svi drugi stanu. Sjajan pokušaj u 63., još bolja intervencija vratara Japana. Na kraju ostao bez goriva.
Ocjena
6
Marcelo BrozovićVezni red
Fond trčanja je bio na pristojnoj razini, kao i uvijek, samo što igra Hrvatske od toga nije imala baš previše koristi. Ne nužno njegovom greškom. Na penalu siguran.
Ocjena
6
Mateo KovačićVezni red
Da nije dobio žuti karton ne bi znali da je došao na utakmicu uopće. Stalno se skriva, ne preuzima odgovornost. I tako igra već duže vrijeme osim povremenih bljeskova poput Kanade. Predvidljiv. Loš.
Ocjena
5
Andrej KramarićNapad
Da je ranije krenuo prema petercu, Hrvatska bi vodila 1:0 u 8. minuti… Ostatak utakmice nije bio na svojoj razini. Nije niti bilo nekih prilika za njega.
Ocjena
5.5
Bruno PetkovićNapad
Izbacio ga je Gvardiol u priliku, nije lopta došla do Kramarića. Pogodila ga je lopta kod gola Japana za 1:0. Istjeran bar 35 metara od gola Japana. Nisu mu suparnici dozvolili da radi ono što najbolje radi. Stalno je imao igrača na leđima.
Ocjena
5
Ivan PerišićNapad
Imao je sjajnu priliku u 8. minuti. Možda je mogao dodati Kramariću, ali i bolje pucati. Jedan od najrazigranijih u reprezentaciji Hrvatske, ali nije ga imao tko pratiti. Sve se čekalo kako će Petković primiti loptu a on ulaziti u prostor. Nije se dočekalo. No, dočekao se gol. Pravi centarforski. S kojom je postao najučinkovitiji Hrvat na velikim natjecanjima.
Ocjena
7
Ante BudimirNapad
Od 62. minute umjesto Petkovića. Prilika glavom otišla pored vratnice. I to je uglavnom bilo sve od napadača.
Ocjena
5
Mario PašalićVezni red
Od 68. minute umjesto Kramarića. Imao je dvije prilike glavom poslije ubačaja sa strane. Ostalo nije bilo vrijedno spomena.
Ocjena
5.5
Lovro MajerVezni red
Od 99. minute umjesto Modrića. Raspoložen za igru. Unio je živost svojim ulaskom. Pokušaj u samom finišu utakmice otišao je pored vratnice.
Ocjena
6.5
Nikola VlašićVezni red
Od 99. minute umjesto Kovačića. I kod njega se vidjelo da je željan igre. Podigao je tempo svojim ulaskom, borio se i ostavio dobar dojam u tih dvadesetak minuta. Siguran izvođač.
Ocjena
6.5
Mislav OršićNapad
Od 106. minute umjesto Perišića. Igrao premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Marko LivajaNapad
Od 106. minute umjesto Budimira. Uveden je da izvede udarac s bijele točke. I bio je najsigurnija oklada. Međutim, pogodio je vratnicu.
Ocjena
5
Zlatko DalićTrener
Loše je pripremio utakmicu. Pogotovo u kontekstu činjenice da su i ptice na grani znale kako će Japan igrati. Znalo se da nam treba dubina za probijanje, nismo je imali. Ubačaji sa strane, nismo ih imali. Kasnio je s izmjenama poprilično.
Ocjena
5.5

Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniZlatko DalićKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Ivan Perišić

Ostale Vijesti