Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Debakl je debakl, ali dvaput je dvaput, nema alibija za Jakirovića! Baturina i Hoxha sami protiv PAOK-a i svojih!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 14.03.24. | 21:30

Teško je reći tko je u Dinamu bio najlošiji, malo je bilo svijetlih točaka. Jedna od najcrnijih Dinamovih europskih večeri, težak poraz

Ovako smo ocijeli Dinamove igrače u porazu (1-5) od PAOK-a. Tko je po vama bio loš, tko najgori, tko zaslužuje pozitivne kritike?

Ivan NevistićVratar
Možda je samo kod drugog gola mogao nešto bolje reagirati, jest da se lopta odbila od Sučića i promijenila smjer, ali putovala je dosta dugo. Svi ostali pogoci PAOK-a ne idu njemu na dušu, bili su to udarci iz blizine, koji se teško mogu braniti. A prije no što je krenula kanonada, obranio je udarac glavom s nekoliko metara i, u tom trenutku, održao momčad na životu. Nije mogao protiv suparnika i svoje obbrane.
Ocjena
5.5
Stefan RistovskiObrana
Tek nešto manje loš od ostalih, ali imao je i on svojih 'žutih minuta', naivno ispadao i otvarao prostor domaćinima. Sjećamo se kako je 'ispao' kod one povratne lopte, kad su Grci imali zicer. Jedan je od rijetkih u prvom dijelu, koji su pokušavali nešto napadački, ali njegovi ubačaji nisu nikad pronašli metu. Pokušavao probijati, uglavnom bezuspješno.
Ocjena
5.5
Maxime BernauerObrana
Očajna utakmica! Već o prve minute bio je elementarna nepogoda, dvaput na granici kaznenog udarca, jednom je krivo procijenio skok... A kad su Grci 'počeli' trpati, malo je toga promijenio, na malo toga utjecao. Jednostavno, uvijek u raskoraku, uvijek je kasnio, nije mogao pratiti što se događa oko njega. PAOK je razotkrio mnoge njegove slabosti, koje su nakon nekoliko boljih partija malo zaboravljene.
Ocjena
5
Kevin Theophile-CatherineObrana
U prvih pola sata činilo se kao da sam nosi Dinamovu obranu, da osim na suparničke igrače, morat paziti i na svoje suirače iz zadnje linije i veznog reda. Blokirao je udarac ili dva, pohvatao visoke lopte. A onda je i on loše reagirao kod trećeg gola, možda je mogao izaći i uhvatiti Grke u zaleđu, ostao je u raskoraku i Dinamo je još jednom matiran. Premda, nije pritom imao ni podršku ostalih braniča. Imao je peh da se i kod četvrtog pogotka, u gužvi, Koulierakis uvukao ispred njega i zabio presudan gol. Možemo zaključiti da je bio žrtva svojih suigrača, najmanje loš u obrani, ali ipak kratak u ključnim situacijama.
Ocjena
5.5
Mauro PerkovićObrana
Igrao do 80. minute. I on je odigrao možda najlošiju utakmicu otkad je u Dinamu. Kao da nikad nije bio tamo gdje treba biti, stajao je daleko od igrača, po njegovoj je strani puno toga prolazilo, došlo mnogo centaršuta. PAOK zabija prvi gol, njega nigdje, onda treći, opet ga nema. Bio je i u onoj gužvi kod četvrtog pogotka, opet nije stigao do lopte prije strijelca. Puno, previše loših reakcija za ovakvu utakmicu, potpuno se uklopio u Dinamovo sivilo.
Ocjena
5
Petar SučićVezni red
Igrao do 80. Apsolutno ispod svih razina novopečenog kandidata za reprezentaciju Hrvatske. Startao je s dvije glupo izgubljene lopte, išao iz greške u grešku, još je i najmanji krimen što ga je kod drugog pogotka PAOK-a lopta pogodila u leđa i prevarila Nevistića! Gubio je lopte, darovao ih suparniku, teško dobivao duele, upisao nekoliko nelogičnih poteza. Malo se stabilizirao u nastavku, imao i dobar udarac, koji je zaustavio Kotarski, a onda je opet 'navukao' ovo drugo lice iz prvih 45 minuta.
Ocjena
5
Josip MišićVezni red
Skrivljeni kazneni udarac u zadnjim minutama bio je samo 'šlag' na jednu lošu predstavu. Puno grešaka, kod prvog je pogotka neobjašnjivo pustio Babu da ostane sam, dva-tri puta početnički ispao. Igrao je u PAOK-u, nije ga mogla impresionirati ni Toumba, na kojoj atmosfera ipak nije tako paklena, on je trebao biti najjača karika, kao i u Zagrebu, međutim, bio je daleko od te razine, nikako se nije uspio stabilizirati, stati na loptu i krenuti u svojem stilu. Baš neočekivani potezi od takvog rutinera.
Ocjena
5
Dario ŠpikićNapad
Igrao do 73. minute. Pamtit će onaj promašaj, koji je mogao okrenuti utakmicu i potpuno vratiti Dinamo u igru. Bio je to čisti zicer, ali pucao je loše i Kotarski je nogom obranio. Skupi su to promašaji u ovakvim utakmicama, bolju je šansu teško i očekivati. Ne može se reći da i Špikić u nastavku susreta nije podigao razinu svoje igre, više je nadolazio, pokušao probijati, međutim, obilježio ga je taj veliki promašaj. Trebao bi poraditi na izbjegavanju zaleđa, prečesto je u nedopuštenoj poziciji.
Ocjena
5
Martin BaturinaVezni red
Jedini Dinamov igrač, uz strijelca Hoxhu, kojemu se baš ništa ne može zamjeriti. Dobro, možda neke sitnice, ali uglavnom je odigrao jako dobro. Probijao je domaće linije, teško su ga zaustavljali, znao je podvaliti loptu u svom stilu, ali često nije imao niti kome. Razigrao se u drugom poluvremenu, bio u svakoj akciji, nedostajao mu je samo pogodak. Imao je jedan dobar pokušaj, ali nije to bila večer, u kojoj će takvi udarci završiti u mrežu. U svakom slučaju, iznad razine Dinama u Solunu.
Ocjena
6.5
Arbër HoxhaNapad
Igrao do 80.minute. Trebala mu je ovo biti večer karijere, zabio je svoj prvi gol za Dinamo i to kakav! Vidjelo se je bio vrlo emotivan, dirnuo ga je taj trenutak, prometnuo se u potencijalnog Dinamovog junaka. Što na kraju neće biti, ne svojom krivicom. A taj je gol bio kruna jedne solidne partije, koju je odigrao do tog trenutka. U Dinamu je bilo toliko slabih ljudi, da je nekoliko njegovih akcija u prvom dijelu djelovalo kao čudo, šteta što nije konkretniji i odlučniji u završnici, kao što je bio kod tog pogotka. Puno je radio, stalno se nudio, pokušao probiti, sudjelovao u defenzivi... Ako ga taj gol digne i donese mu samopouzdanje, onda je to barem jedna dobra vijest iz debakla na Toumbi.
Ocjena
7
Bruno PetkovićNapad
Dosta truda, udaraca, koje je primio, ali malo je od toga Dinamo imao koristi. Dva-tri puta uspio je proigrati, dodati prema naprijed, jednom pokušao lukavo prevariti Kotarskog, no i on će ovu večer pokušati što prije zaboraviti. Nakon dva pogotka u Zagrebu, Grci su ga dobro čuvali, nisu mu dali da se razigra, uglavnom su njegovi pokušaji završavali na zidu, preko i pokraj kojega nije mogao.
Ocjena
5.5
Takuro KanekoNapad
Igrao od 73.minute. Igrao je premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sandro KulenovićNapad
Igrao od 80.minute. Zabio je gol, ali rukama. Sveukupno, premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Takuya OgiwaraObrana
Igrao od 80.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Gabriel VidovićNapad
Igrao od 80.minute. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Vjerojatno bi većina postavila prvih 11 kao i on, nema tu puno izbora, niti opcija. Međutim, kad dvaput u sezoni ne uspiješ održati dva razlike i ispadneš, onda se ipak i on mora zapitati. Sigurno nije rekao igračima da griješe, da 'plivaju' u obrani, pokazalo se i da je dobro napravio što nije odmah mijenjao na poluvremenu, jer Dinamo je u nastavku proigrao. No, ono što je momčad pokazala u prvih 45 i zadnjih 20-ak minuta nešto je najlošije što smo od Dinama vidjeli ove sezone, a konkurencija nije mala. Dinamo, jednostavno, u ovoj utakmici ničime nije ni pokušao iznenaditi, ponuditi nešto novo, igrao je kao pročitana knjiga. Težak poraz, vidjet ćemo kako će se odraziti na njegovu budućnost u Dinamu,
Ocjena
5



Tagovi

GNK DinamoPAOKKonferencijska liga

Ostale Vijesti