REUTERS/Cristina Sille
REUTERS/Cristina Sille

Novo čudo isplivalo iz Rivera, na meti je Manchester Uniteda i Barcelone

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 08:08

Vijest je potvrdio ESPN

Osim što je poznat kao jedan od najvećih nogometnih klubova u Južnoj Americi, River Plate već je desetljećima poznat po svojem sjajnom omladinskom pogonu u kojem se svako malo stvori novo čudo od djetete koje potom postane zanimljivo najvećim klubovima svijeta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prije godinu i pol dana River je ostvario najveći izlazni transfer u povijesti kluba kad je Enzo Fernandez preselio u Benficu za 44.25 milijuna eura, da bi ga onda portugalski gigant pola godine kasnije (nakon SP-a u Kataru) prodao Chelseaju za 121 milijuna eura. U siječnju ove godine River je ostvario novi veliki transfer kad su za 14.5 milijuna eura prodali Manchester Cityju 18-godišnjeg Claudija Echeverrija (ostat će u klubu do kraja kalendarske godine na posudbi), a već sada se počelo ozbiljno pričati o poslu kojeg bi River na ljeto mogao odraditi s Manchester Unitedom ili Barcelonom.

Naime, spomenuta dva kluba pokazala su ozbiljan interes za 16-godišnjim ofenzivnim veznjakom Francom Mastantuonom koji od početka ove sezone igra standarno za prvu momčad Rivera. Mastantuono trenutno nastupa za argentinsku U17 reprezentaciju, a osim na poziciji desetke može odigrati i na mjestu desnog krila. Njegove izvedbe toliko su oduševile čelnike Uniteda i Barcelone koji, javlja ESPN, već na ljeto spremaju ponudu za novog Riverovog wunderkinda.

Španjolski mediji pak javljaju kako Mastantuono ima odštetnu klauzulu od 35 milijuna dolara, s tim da se ona povećava za dodatnih pet milijuna eura na kraju svakog prijelaznog roka do kraja mu postojećeg ugovora. Inače, Mastantuono je veliki zaljubljenik u lik i djelo Lionela Messija zbog kojeg trenutno nosi broj 30 (Messijev broj na početku karijere, op.a.), s tim da je već istetovirao, Messiju u čast, datum 18.12.2022. (dan kad je Argentina osvojila SP u Kataru).

Budući da je interes Uniteda i Barcelone iznimno velik, čelnici Rivera već sada su odlučili ponuditi novi ugovor mladom dragulju, ali zasad mladi as nije ništa potpisao. River je unazad pet godina za ogroman novac transferirao Fernandeza (Benfica), Alavareza (Man City), Palaciosa (Bayer Leverkusen), Echeverrija (Man City) i Quartu (Fiorentina), a prema svemu sudeći upravo bi mladi Mastantuono trebao biti ‘taj’ koji će dodatno napuniti klupsku ‘kasicu-prasicu’. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

River PlateLjetni prijelazni rokManchester UnitedBarcelona

Ostale Vijesti