Reuters/Mozzartsport.com
Reuters/Mozzartsport.com

Novi veliki turski projekt: Balotelli i Diego Costa u špici, Belhanda vezni, Fonte gazda obrane

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 29.06.21. | 18:49

Sve je lijepo zamislio prvi čovjek novog turskog prvoligaša...

Punih 30 godina Turci ulažu puno novca u nogomet i nastoje ga što više popularizirati dovođenjem velikih, iako uglavnom istrošenih zvijezda. Počelo je negdje krajem prošlog i početkom ovog stoljeća s Elvirom Baljićem i Marijom Jardelom, da bi se narednih godina poredali svi asovi: Quaresma, Snejider, Appiah, Anelka, Kežman, Van Persie, Baroš, Ribery ... A da ne spominjemo brojne zvijezde koje su stigle posljednjih godina.

A sva ta velika imena uglavnom su bila rezervirana za ona najveća - Fenerbahče, Galatasaray i Bešiktaš. Moguće i Trabzonspor.

Međutim, Adana Demirspor, novi član elite i njegov šef Murat Sancak, odlučni su promijeniti taj običaj. Adana je mali klub - nema trofeje, najbolji plasman u eliti joj je šesto mjesto i već tri desetljeća ne igra Super ligu - ali ambicija joj očito ne nedostaje.

Posljednjih dana Sancak puni sportske stranice turskog tiska i potpuno otvoreno govori o planovima za prestojeće nogometno tržište. Njegova prva bomba, kako tvrdim, trebao bi biti Mario Balotelli.

"Započeli smo pregovore s njim. On želi doći i to nije sporno. Samo što se za sada ne možemo dogovoriti s njegovim agentom. Da smo se dogovorili i da mu platimo 600 tisuća eura provizije, Mario bi i danas bio ovdje".

Adana je bacila udicu na još dvojicu uglednih igrača. To su Younes Belhanda i Jose Fonte. I dok je bivši veznjak Galatasaraya slobodan u odabiru nove sredine, iskusni portugalski stoper ima mogućnost ostati u Lilleu još godinu dana. No, tu se nešto pita i francuski klub. Sancakov posao bio bi znatno lakši kada bi Lille odlučio pustiti Fontea ...

"Razgovaramo s obojicom. Te transfere neće biti lako realizirati. Ti momci žele da im damo kuće na korištenje, dobre automobile i naravno ozbiljan novac. Ali ne odustajemo tako lako."

Najveće ime za koje se Sancaak "zakačio" zasigurno je Diego Costa. Kontakti još nisu uspostavljeni, međutim ...

"Uskoro će doći na dnevni red, planiramo mu poslati ponudu. Mogu reći navijačima da se ne brinu, povući ćemo poteze koji će ih usrećiti. Međutim, svi bi trebali znati da je faktor sreće vrlo važan u svakom posao, čak i u ovom. Uzaludno je da se s igračem dogovaramo ako njegova supruga ili djevojka odbiju doći u Adanu. To je, na primjer, bio slučaj s Birkirom Bjarnasonom."

Šef novog superligaša, međutim, uvjeren je u uspješno ljeto, a onda i sezonu ...

"Ako dovedemo 70 posto igrača za koje planiramo - bit ćemo na vrhu tablice. Plan je zaposliti između 10 i 12 novih, kvalitetnih igrača."

Murat Sancak također je rekao da Adem Ljajić nije u Adaninim planovima. Srpski internacionalac ima još godinu dana ugovora s Bešiktašem, a posljednjih dana pojavile su se informacije da bi mogao ući u redove novog člana turske elite. Očito se ništa od ovoga neće dogoditi ...

Preuzeto s mozzartsport.com


Tagovi

AdanasporTurskaMario BalotelliDiego CostaJose Fonte

Ostale Vijesti