Novi udarci za Željka Sopića: Sezonu započinje bez tri važna igrača?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 07:10

Do početka nove sezone HNL-a Bikovi će odigrati dvije prijateljske utakmice.

Hrvatski prvoligaš Gorica jedan je od slabije aktivnih klubova HNL-a ovog prijelaznog roka. Bikovi su za sada doveli bivšeg Dinamovog juniora Lennyja Ilečića te dva igrača iz nizozemskih klubova, jedan je desno krilo Sven Blummel, 26-godišnjak koji stiže iz Maastrichta, a drugi je bivši junior Dinama Mateo Les koji je još 2020. prešao u nizozemski Heracles Almelo. Riječ je o stoperu. Rubrika odlasci puno je duža. Klub su napustili Joey Suk, koji je angažman pronašao u prvoligašu Karmiottisu, Dominik Prokop i Edin Julardžija, a posudbe su završene igračima koji su odigrali ključnu ulogu u 'Goričinom proljeću', kada je turopoljski klub sjajnim igrama nadoknadio veliki zaostatak za Šibenikom i ostao u igri. Tako u Gorici trenutno ne stanuju Kristian Fućak, Slavko Bralić, Matus Vojtko, Vinko Petrović i Fiorentinin Toni Fruk kojeg se čak spominjalo u kontekstu prelaska u Dinamo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uz sve to Željko Sopić ima velikih problema s izostancima. Ante Matej Jurić još nije spreman za utakmice, kao ni Filip Mrzljak koji zbog operacije koljena trenira po posebnom programu. Obojica će propustiti prvo kolo protiv Varaždina 23. srpnja. A izvan stroja je, javljaju Sportske novosti, i Valentino Majstorović, pouzdani desni bočni koji može pokriti sve pozicije na desnoj strani terena, slomio je nos te je također pod upitnikom za dvoboj protiv Varaždina za više od dva tjedna. Liječnička služba Bikova je, tako, u utrci s vremenom kako bi osposobila barem jednog, ako ne i svu trojicu igrača za početak sezone.

Sopiću su se također tek nedavno priključila dva U21 reprezentativca Jurica Pršir i Krešimir Krizmanić, no riječ je o igračima koji izazivaju interes inozemnih klubova te je mogućnost njihovog odlaska u narednom periodu postojana.

Gorica je za sada odigrala dvije prijateljske utakmice, protiv Rudeša 0-0, a od Shkendije su izgubili 0-2 te bi do kraja priprema u Sloveniji još trebali odigrati dvoboje sa Slaven Belupom i Celjem. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK GoricaŽeljko SopićValentino MajstorovićFilip MrzljakLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti