REUTERS/Luc Gnago
REUTERS/Luc Gnago

Novi trener Marseillea donedavni izbornik Obale Bjelokosti i pomoćnik Laurenta Blanca u francuskoj reprezentaciji i PSG-u

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 20.02.24. | 14:17

Njegova posljednja utakmica na klupi Slonova bio je 0-4 poraz od Ekvatorijalne Gvineje

Francuski nogometni velikan Olympique de Marseille za novoga je trenera imenovao 70-godišnjeg Jean-Louisa Gasseta, koji bi trebao voditi momčad do kraja sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gasset je prije manje od mjesec dana dobio otkaz na mjestu izbornika Obale Bjelokosti. Gassetova posljednja utakmica na klupi Slonova bio je 0-4 poraz od Ekvatorijalne Gvineje u susretu 3. kola natjecanja po skupinama na Afričkom prvenstvu kada se činilo da će taj debakl stajati domaćina prolaska u osminu finala. Ipak, na kraju se Obala Bjelokosti "provukla" kao četvrta najbolja trećeplasirana reprezentacija, a pod vodstvom novog izbornika Emersea Faea je i osvojila naslov prvaka.

Ranije tijekom karijere Gasset je dugo vrfemena radio kao pomoćnik Laurentu Blancu, kako u francuskoj reprezentaciji tako i u Paris SG-u, a ima i bogato iskustvo vođenja brojnih francuskih klubova.

Na klupi Marseillea Gasset je zamijenio Gennara Gattusa (46) koji je "izdržao" tek nešto manje od pet mjeseci, nakon što je u rujnu zamijenio Marcelina. Nakon obećavajućeg starta, Marseille je zapao u veliku krizu rezultata, nije pobijedio u posljednjih pet susreta, a nakon 0-1 poraza u Brestu proteklog vikenda pao je na tek deveto mjesto ljestvice.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 


Tagovi

MarseilleOlympique MarseilleGennaro GattusoJean-Louis GassetLigue 1

Ostale Vijesti