„Novi Edin Džeko“ odlazi u Ligue 1, kultni klub na njega gleda kao prioritetnu kupovinu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 26.05.20. | 09:41

Za njim je izvrsna sezona...

Demirović, koji igra na mjestu središnjeg napadača, ovog ljeta ulazi u posljednju godinu ugovora sa španjolskim Alavesom, iza sebe ima izvrsnu godinu u švicarskom St.Gallenu gdje se nalazio na jednogodišnjoj posudbi. U elitnom rangu švicarskog nogometa skupio je 16 nastupa, a to mu je bilo dovoljno da postigne devet pogotka i upiše još četiri asistencije.

Zanimljivo, usprkos svom silnom talentu kojeg posjeduje, poziv izbornika BiH još uvijek nije dočekao, dok je u mlađim kategorijama bio standardan član te je kombinirano skupio 45 nastupa i 15 pogodaka (od U-16 do U-21).

Iako je riječ o 22-godišnjaku, ovaj mladić, koji je jednom prilikom za bh. medije kako mu je želja postati novi Edin Džeko, već sada se može pohvaliti poprilično bogatim životopisom.

Karijeru je započeo u HSV-u, a sa svega 16 godina ga kupuje RB Leipzig za 100 tisuća eura.

Nakon samo godinu dana odlazi u Alaves koji ga je slao po raznim posudbama, a prije dolaska u švicarsku prvu ligi igrao je još za francuski Socheaux i Almeriju.

Dodajemo za kraj kako bh. mediji ističu kako Demirović nije jedna od opcija St.Etienna, već je on njihova najveća želja ovog ljeta te je veoma izgledno da se ovaj transfer ostvari i da mladi i talentirani napadač od sljedeće sezone bude glavni centarfor 10-strukog prvaka Francuske.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ermin DemitrovićtransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti