REUTERS/Amanda Perobelli
REUTERS/Amanda Perobelli

Nottingham Forest potpisao svoje 24. pojačanje u sezoni, doveli su najboljeg igrača brazilske Serie A!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.12.22. | 16:33

Prije mjesec dana je osvojio naslov prvaka i titulu najboljeg igrača lige!

Gustavo Scarpa nije jedan od najpoznatijih brazilskih nogometaša, ali ako ste kojim slučajem ljubitelj Fife ili FM-a, ovaj sjajan dribler vam je itekako dobro znan! Prošlog je mjeseca osvojio naslov prvaka brazilske Serie A s Palmeirasom, a kakvu je sezonu imao on osobno najbolje dokazuje činjenjica da mu je uručena nagrada za najboljeg igrača lige!

Scarpa igra na mjestu ofenzivnog veznjaka, a po potrebi može biti upotrebljiv i na nekoj od krilnih pozicija. Riječ je o vještom dribleru, igraču poteza, a kako je u rodnoj zemlji osvojio sve što je mogao, odlučio je sad idealno vrijeme da napravi iskorak u karijeri te da se okuša u Europi. Iako ga se već mjesecima povezivalo s brojim klubovima iz Italije (ima talijansku putovnicu), Španjolske i Engleske, Scarpa je danas i službeno predstavljen kao novi igrač Nottingham Foresta. U redove 18. momčadi Premier lige stiže kao slobodan igrač, a potpisao je 3.5-godišnji ugovor.

“Jako sam sretan što sam ovdje, sad sam ispunio svoje snove”, rekao je Scarpa po dolasku u novi klub pa dodao:

“Ovo je veliki iskorak za mene i velika stvar za moju karijeru. Otkako sam bio dijete htio sam se okušati u Europi, a pogotovo Engleskoj i Premier ligi.”

Navijači Palmeirasa su razočarani što su ostali bez svojeg najboljeg igrača koji je u posljednje četiri i pol godine za klub skupio 211 nastupa, 37 pogodaka i 51 asistenciju.

“Moje igračke karakteristike su da sam tehnički veoma dobar, ali moram reći kako sam posljednjih godina puno popravio i svoju igru u fazi obrane. Posvećen sam nogometu u potpunosti, naporno radim godinama i jako sam uzbuđen što sam sada dobio priliku biti dio ovakvog kluba”, zaključio je Scarpa. (I.A.S.)



Tagovi

Nottingham ForestGustavo ScarpaPremier liga

Ostale Vijesti