JUAN MEDINA/Action Images
JUAN MEDINA/Action Images

No one can shoot the Šerif, čak ni Real

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 29.09.21. | 15:15

Moldavski klub je sezonu otvorio s dva poraza, a onda je krenulo...

Najveći 'overachiever', pa i jedan od najuspješnijih klubova ove sezone je Šerif iz Tiraspola, klub koji je zamalo stajao Damira Krznara posla, a onda i otvorio premijerni nastup Lige prvaka s dvije pobjede. Jedna od tih kod Real Madrida.

Šerif je sezonu otvorio utakmicom moldavskog Superkupa protiv osvajača kupa Sfintul Gheorghe Surucenija. Belusov je u 84. zabio za 2:1 vodstvo Šerifa, i činilo se da će moldavski prvak prvenstvo osvojiti s novim trofejom. No u 92. Livitakov je izjednačio, a u raspucavanju jedanaesteraca Sfintul Gheorghe je drugi put u mjesec dana nadvisio Šerif na penale i stigao do trofeja. Naime, i finale kupa odlučeno je boljim raspucavanjem jedanaesteraca...

Pet dana nakon Superkupa počelo je novo prvenstvo Moldavije. U prvoj utakmici Šerif je ugostio Balti. Jedini pogodak na utakmici zabio je Alaribe u 19. Balti je slavio u Tiraspolu!

U prve dvije utakmice sezone, Šerif je dvaput upucan. 'Banditi' su početkom sezone pomislili da je Šerif dovoljno ranjen, da će brzo pokleknuti u Europi i da bi ga nakon 19 naslova prvaka u posljednjih 21 godinu ponovno netko mogao skinuti s vlasti.

Ta dva metka su, ispostavilo se, samo okrznula Šerif. Prvo je u Ligi prvaka pala albanska Teuta s ukupnih 5:0, onda i armenski Alashkert s 4:1. Krenule su i pobjede u prvenstvu, a u trećem pretkolu Lige prvaka čekala ih je favorizirana Crvena zvezda. Na putu povijesnog okršaja hrvatskog i srpskog prvaka trebalo je u duelu pobijediti Šerif. Nije prošlo. Šerif je slavio s ukupnih 2:1 i prošao dalje.

Dinamo ga je dočekao s vjerom u rutinski plasman u Ligu prvaka. U Tiraspol se odlazilo s mišlju kako će i 1:0 pobjeda biti dovoljna da Plavi na Maksimiru bez većih muka stignu do elite. Šerif je dobio 3:0. Plavi nisu niti uspjeli zapucati po njemu, a Šerif je pogodio 'samo' tri metka. Dinamo je pred uzvrat pumpao atmosferu, ako je mogao s 3:0 pasti Tottenham, može i Šerif. Bitno je ne primiti gol, a onda zabiti prvi, pa drugi, a onda i treći. Prvi zadatak je Dinamo savladao, iako je Šerif imao dvije najbolje šanse na utakmici. No, gol nije pao. Šerif i dalje nije bio upucan.

U prvenstvu je Šerif nastavio nizati rutinske pobjede, a onda je stigla i ta Liga prvaka. Šest pobjeda u uvodna četiri pretkola i dva remija, uz gol-razliku 14:2, nisu sa Šerifa skinuli stigmu najvećeg autsajdera Lige prvaka. Ždrijeb kuglica u Nyonu bio je nemilosrdan. U debitantskoj sezoni dobili su skupinu smrti s Real Madridom, Interom i Šahtarom, koji je prije nešto više od godinu dana igrao polufinale Europske lige. Nema veze, veliki je uspjeh jer ste uopće kraj Zvezde i Dinama uspjeli doći do lige prvaka. Svaki bod slavit će se kao prolaz skupine, govorili su....

A onda, na tom otvaranju, pao je Šahtar s 2:0. Šerif je po jedan pogodak zabio u svakom poluvremenu. Početnička sreća, govorili su, uvijek je lijepo vidjeti kada autsajder pobijedi favorita. No, slijede utakmice protiv Reala, a onda i dvije protiv Intera. To što si šerif u Moldaviji, ne znači i da si u Europi.

Tri dana prije Reala Šerif je u prvenstvu Moldavije svladao Dinamo-Auto sa 7:0, a onda je stigla i ta jučerašnja utakmica, taj epski, nevjerojatni poraz Reala na Santiago Bernabeuu od totalnog autsajdera. Šerif je na taj način s naslovnicu skinuo dvoboj PSG-a i Manchester Cityja, s naslovnica je skinuo prvijenac Lea Messija, koji je još k tome bio prilično efektan.

Šerifa, očito, nitko ne može upucati. Ni Zvezda, ni Dinamo, ni Šahtar, a ni moćni Real Madrid. Kako stvari stoje, pomoćnik mu u ovom trenutku nije niti potreban...

ŠERIF TIRASPOL, SEZONA 2021/22

28.09. Liga prvaka: Real Madrid - Šerif 1:2

25.09. Prvenstvo Moldavije: Dinamo Auto - Šerif 0:7

22.09. Prvenstvo Moldavije: Šerif - Floresti 4:0

19.09. Prvenstvo Moldavije: Zimbru - Šerif 1:1

15.09. Liga prvaka: Šerif - Šahtar 2:0

12.09. Prvenstvo Moldavije: Šerif - Petrocub 2:0

28.08. Prvenstvo Moldavije: Balti - Šerif 0:2

25.08. Playoff Lige prvaka: Dinamo - Šerif 0:0

17.08. Playoff Lige prvaka: Šerif - Dinamo 3:0

10.08. Treće pretkolo Lige prvaka: Šerif - Crvena zvezda 1:0

07.08. Prvenstvo Moldavije: Šerif - Dinamo Auto 7:1

03.08. Treće pretkolo Lige prvaka Crvena zvezda - Šerif 1:1

31.07. Prvenstvo Moldavije: Floresti - Šerif 1:3

28.07. Prvenstvo Moldavije: Šerif - Alashkert 3:1

20.07. Drugo pretkolo Lige prvaka: Alashkert - Šerif 0:1

13.07. Prvo pretkolo Lige prvaka: Šerif - Teuta 1:0

07.07. Prvo pretkolo Lige prvaka: Teuta - Šerif 0:4

01.07. Prvenstvo Moldavije: Šerif - Balti 0:1

26.06. Superkup: Sf Gheorghe - Šerif 2:2 (poraz na penale)


Tagovi

Dinamo ZagrebŠerifReal MadridLiga prvaka

Ostale Vijesti