Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

No Gerrard, no problem: Villa razbila Brentford, kiks Arsenala, 'uskrsnuće' Lisica!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 17:18

Premierligaši su se pobrinuli za jednu jako produktivnu nedjelju u kojoj pogodaka nije nedostajalo.

S uvjerljivih 4:0 nogometaši Aston Ville svladali su Brentford u prvoj utakmici po odlasku Stevena Gerrarda s mjesta glavnog trenera. Već nakon prvih 15 minuta na semaforu je bilo 3:0, a nakon ranog pogotka Baileyja (2.), dva pogotka dodao je Ings (7., 14. – 11m) koji je praktički riješio pitanje pobjednika. Villa je bila motivirana, Gerrard je ovog tjedna dobio otkaz te je momčad vodio Danks, a do kraja utakmice konačan rezultat je postavio Watkins u 59. minuti.

Bila je ovo treća pobjeda Ville ove sezone. Dosad su imali drugi najgori napada Premier lige, ali ako se po jutru dan poznaje, po odlasku legende Liverpoola to bi se uskoro trebalo itekako promijeniti. Dannyju Ingsu je ovo bilo prvi put da je u dresu Ville zabio dva pogotka na utakmici, a posljednji put mu je to pošlo za rukom, odnosno nogom, kad je u dresu Svetaca dvaput matirao Topnike u 17.kolu Premier lige u sezoni 18./19. (3:2).

Martinez je pak treći put ove sezone upisao 'čistu mrežu', što je sigurno važno za prvog vratara Argentine. On je lani bio jedan od najboljih vratara lige, ali se ove sezone uklopio u sivilo momčadi. Njegova dobra forma neophodna je ako Gaučosi misle nešto ozbiljnije napraviti na SP-u u Kataru, stoga će ova izvedba Ville sigurno razveseliti i Lionela Scalonija.

Danks je također postao prvi trener u povijesti kluba koji je u debiju slavio s četiri ili više pogodaka razlike.

Sjajnu utakmicu odigrali su i nogometaši Leicestera koji su također slavili s 4:0. Na uvijek neugodnom Molineuxu Vukovi su ovog puta ostali gladni. Sjajna je to bila izvedba Rodgersove momčadi, Tielemans i Barnes zabijali su u prvom, a dvije najveće zvijezde kluba, Maddison i Vardy u drugom poluvremenu. Sve se glasnije spominje mogućnost povratka 'Svetog duha', odnosno Nune Espirita Santa u klub, a jasno je da će Mendes morati malo ozbiljnije potražiti novog trenera kako bi se momčad maknula s predzadnjeg mjesta.

U utakmici prepunoj zanimljivosti Leeds u konačnici nije uspio ostvariti pozitivan rezultat protiv Fulhama. Počeo je domaćin dobro, poveli su preko Rodriga u 15. minut, ali su onda preko Mitrovića, Reida i Williana gosti iz Londona okrenuli utakmicu u svoju korist. U 91. minuti je Summerville je zabio za 'kakvu-takvu' nadu domaćina, ali premalo je ostalo vremena da bi uspjeli doći barem do boda.

U problemima je momčad s Elland Roada jer devet bodova u 12 prvenstvenih ogleda je najmanje što su skupili u Premier ligi od sezone 03./04. (tad su ih imali osam) kad su u konačnici ispali u Championship.

Također, valja istaknuti kao je Mitrović sada drugi strijelac Premier lige s devet postignutih pogodaka. U sjajnoj formi je srpski napadač, Fulham s njim i bez njega definitivno nije ista momčad.

Najveće iznenađenje u današnjem danu na Otoku je remi Svetaca i Topnika. Artetine trupe igraju sjajno, i s ovim kiksom su ostali na vodećem mjestu, ali City je sada iza njih svega dva boda.

Preporođeni Xhaka je zabio u 11. minuti za vodstvo Topnika nakon asistencije Whitea, ali je u 65. minuti Armstrong vratio stvari na početak. Gosti su više imali loptu u nogama, ali nakon što u prvom poluvremenu nisu uspjeli napraviti veću razliku, na kraju mogu biti zadovoljni konačnim rezultatom budući da su Sveci bili bolji takmac u drugom dijelu utakmice. Spomenimo i kako je svih 90 minuta za domaćina odradio Duje Ćaletac-Car.

Zanimljivo, ovo je bilo prvi put od Božića prošle godine da Arsenal nije pobijedio u utakmici Premier lige u kojoj su prvi zabili pogodak. 

U posljednjoj utakmici dana Newcastle je također priredio iznenađenje slavivši u Londonu protiv Tottenhama. Za Svrake su zabili Wilson i Almiron, da bi onda u nastavku jedini pogdak domaćina postigao Kane. Kolo u ponedjeljak zaključiti West Ham i Bournemouth.

Premier liga, 13. kolo

Subota, 22. listopada

Nottingham Forest – Liverpool 1:0

Everton – Crystal Palace 3:0

Manchester City – Brighton       3:1

Chelsea – Manchester United    1:1

Nedjelja, 23. listopada

Aston Villa – Brentford    4:0

Leeds United – Fulham    2:3

Southampton – Arsenal  1:1

Wolverhampton – Leicester      0:4

Tottenham – Newcastle  17.30

Ponedjeljak, 24. listopada

West Ham – Bournemouth        21.00



Tagovi

Premier ligaAston VillaArsenalLeicester

Ostale Vijesti