Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Njemački velikan želi hajdukovca, ali da bi ga pokušali dovesti moraju riješiti jedan problem

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 08:04

Iako su ga brojni njemački mediji već preselili tamo, navodeći kako nije zaigrao ni u pripremnoj utakmici, on je i dalje s bijelima u Bad Waltersdorfu

Duga je povijest odnosa i susreta između splitskog Hajduka i njemačkog HSV-a. Od kultnih utakmica do pojačanja iz Splita koja su stizala u Hamburg. Posljednje takvo pamtimo kad je Mario Vušković prošlog ljeta otišao u redove njemačkog velikana na posudbu, a onda su i tijekom sezone otkupili njegov ugovor. Iza nekadašnjeg stopera Hajduka dobra je sezona u kojoj je HSV zamalo izborio povratak u Bundesligu.

Za iduću sezonu ne žele ponovno ostati kratki za plasman među elitu gdje povijesno i pripadaju pa su krenuli u slaganje prvo liste želja s kojima bi to i ostvarili. Jedno od imena na toj listi je i ono Hajdukovog krila Emira Sahitija. Raspisali su se njemački mediji već na široko i na dugo o statusu Sahitijevog, a u nekoliko navrata su pisali i da je to riješena stvar.

Međutim, Sahiti je s momčadi Hajduka na pripremama u Bad Waltersdorfu i sprema se za nadolazeću sezonu u bijelom dresu. U prvoj pripremnoj utakmici nije ga bilo u kadru pa su i za tu slamku uhvatili Nijemci i pisali kako je to možda to, ali činjenica je bila da se kasnije zbog zasluženog odmora pridružio pripremama. Zbog reprezentativnih obaveza dobio je duži odmor, a momčadi se u četvrtak priključio na pripremama u Austriji.

Ako je suditi po članku koji je objavio ugledni njemački list Bild, želje HSV-a su jedno, a realnost drugo. Naime, kad da bi uopće mogli i razmišljati o novim pojačanjima u HSV-u trebaju posložiti financijsku konstrukciju, a pitanje je i koliko će ponuda koju bi mogli donijeti na Poljud zadovoljila čelnike Hajduka.

Da bi namaknuli novac za Sahitija, navodi Bild da trebaju prodati desnog beka Joshuu Vagnomana. Za njega je zainteresiran Stuttgart s kojim je navodno igrač već i dogovorio četverogodišnji ugovor, a Transfermarkt ga procjenjuje na 3 milijuna eura. Kad bi ga prodali riješili bi jedan dio problema, ali onda ostaje drugi, a to je bi li mogli platiti iznos koji bi zadovoljio Hajduk.

HSV i Hajduk susrest će se i na pripremnoj utakmici u Austriji koja se igra u srijedu 29. lipnja u 17.30 sati.


Tagovi

HajdukGermanijak u Austriji s HajdukomEmir Sahiti

Ostale Vijesti