Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Njemački Iranac koji je zabio Dinamu napustio redove zagrebačkog drugoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.08.21. | 16:31

Brat mu ostaje u klubu

Momčad Rudeša predvođena trenerom Ivicom Landekom u novoj je sezoni prepuna zanimljivih imena. U klubu se, primjerice, nalaze bivši član mladih Vatrenih i reprezentativac Sjeverne Makedonije Besart Abdurahimi, zatim napadač Mario Jelavić, dite Hajduka koje je svojedobno bilo na probi u Manchester Cityju, kao i Martin Sekulić, partner mu iz najviše linije koji je napustio Hrvatski dragovoljac nakon samo mjesec dana u klubu.

Kadar je velik, trenutno imaju 27 igrača i bilo je jasno kako će netko klub morati napustiti. Odluka je pala na Dariusa Jalinousa, 23-godišnjeg Iranca rođenog u Njemačkoj koji je u Zagreb prvi put stigao u ožujku 2018. godine.

Napadački veznjak prve je nogometne korake napravio u tamošnjem niželigašu Burghausenu, iz kojeg je 2013. prešao u nogometnu akademiju Ingolstadta. Polako se ondje probijao, iz U-17 momčadi prešao je u U-19 sastav, da bi u ljeto 2016. stigao do rezervi kluba. Sreću su mu odlučili poželjeti u siječnju 2018., a kao slobodan igrač uskoro trbuhom za kruhom dolazi u – Hrvatsku.

Potpisao je s Dragovoljcem, u kojem će provesti idućih šest mjeseci. Prema Transfermarktu je za Sigećane upisao tek dva nastupa pa odlučio preseliti u susjedstvo, u Sloveniju, gdje je dogovorio suradnju s drugoligašem Brdima. Tijekom sezona 2018./19. te 2019./20. za klub je nastupio 43 puta te postigao dva zgoditka.

Prošlog kolovoza, vraća se u Zagreb i predstavljen je kao novi igrač Rudeša. U narednoj sezoni igra najkonstantniji nogomet karijere, jer nastupio je u 33 od 34 utakmice 2. HNL. Iako se među strijelce upisao samo jednom, taj jedan pogodak zabio je upravo drugoj momčadi Dinama, za koju su tada nastupili Renato Josipović, Justin De Haas, Damjan Daničić, Tin Hrvoj i Tomislav Krizmanić. Modri su na kraju slavili rezultatom 2:1.

(1.50) DINAMO (5.00) SHERIFF TIRASPOL (8.00)

A Jalinous sada – krenuo dalje. Ponovno je preko granice, ponovno u slovenskom drugoligašu, a njegov je klub ovog puta Nogometno društvo Bilje. Riječ je o momčadi koja trenutno drži 12. mjesto ljestvice Druge lige s četiri boda nakon isto toliko kola u novoj sezoni. Od Hrvata ga je u novoj sredini dočekao napadač Vlatko Martinović, bivši član Kurilovca i HAŠK-a te naš jedini nogometaš u Bilju.

Jalinous prema Transfermartku vrijedi 50 tisuća eura. Zanimljivo, u Rudešu ostaje njegov brat Dawoud Jalinous, s kojim je prošlog ljeta iz Brda u hrvatsku prijestolnicu stigao u paketu.



Tagovi

NK RudešDruga HNL

Ostale Vijesti