Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Ništa od suradnje s Pogbom: Paolo Montero doveo bivšeg mladog reprezentativca Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.02.21. | 11:24

U mlađim uzrastima Vatrenih kombinirano je skupio čak 45 nastupa i pet pogodaka, a moguće je da mu se na utakmicama novog kluba pojavi i Wanda Nara.

Mario Babić napustio je redove Tabora iz Sežane i do kraja aktualne sezone nastupat će za talijanskog trećeligaša Sambenedettese.

Ovaj ofenzivni veznjak karijeru je započeo u mlađim kategorijama Zagreba, a sa samo 17 godina seli na Maksimir gdje se zadržao naredne tri sezone. Prvoligaški debi ostvario je u dresu Istre 1961 čiji je član bio u sezoni 13/14., a u spomenutoj sezoni je u elitnom rangu hrvatskog nogometa skupio devet nastupa i jedan pogodak.

Sljedeće dvije sezone proveo je u Rudaru iz Velenja, zatim je jednu sezonu branio boje belgijskog drugoligaša Tubizea, a prije povratka u Sloveniju gdje je posljednjih godinu i pol igrao za Tabor jednu je sezonu proveo u Širokom Brijegu.

Babić je bio standardni član svih mlađih uzrasta hrvatske reprezentacije (Od U-15 do U-20), a kombinirano je skupio čak 45 nastupa i pet pogodaka.

Iako je u prvom dijelu sezone bio standardan u slovenskom prvoligašu (18 nastupa, dva pogotka i dvije asistencije), Babić se u nastavku sezone odlučio okušati u trećem razredu talijanskog nogometa.

Njegov novi klub trenutno se nalazi na devetom mjestu Serie C - B, a trener u novom klubu bit će mu legendarni branič Juventusa, Urugvajac Paolo Montero.

Iako je propustio mogućnost igrati sa starijim bratom Paula Pogbe koji se ove zime priključio njegovom sad već bivšem klubu, Babić bi u nastavku sezone trebao asistirati nekadašnjem igraču Barcelone, Maxiju Lopezu, koji je ujedno i kapetan Sambenedettesea.

Dodajemo za kraj kako je Babić sa svojim novim klubom potpisao suradnju do kraja ove sezone, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 300 tisuća eura


Tagovi

Mario BabićtransferiSerie CTabor Sežana

Ostale Vijesti