REUTERS/Borut Zivulovic
REUTERS/Borut Zivulovic

Nije slabo koliko je izgledalo: Vušković dobio 16 od 19 duela, a u dva krucijalna je reagirao loše

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 10:50

Hajduk stoper odigrao je cijeli susret za HSV protiv Nunberga, ali zbog dvije situacije ga neće pamtiti po dobrom

Hajduk stoper odigrao je cijeli susret za HSV protiv Nunberga, ali zbog dvije situacije ga neće pamtiti po dobrom

Penal i kolektivno loša reakcija obrane kod drugog gola Nurnberga početni je dojam za jučerašnju utakmicu Marija Vuškovića u dresu HSV-a. Hajdukov stoper na posudbi međutim statistički nije odigrao lošu utakmicu. Naprotiv, bio je jedan od učinkovitijih igrača HSV-a, ali u dvije krucijalne situacije loše je reagirao.

19-godišnji stoper imao je 16 od 19 osvojenih duela i s 84 postotnim učinkom bio je najbolji igrač HSV-a u tom segmentu. Dojam je pokvarila reakcija u 21. minuti kada je srušio protivničkog igrača u kaznenom prostoru za penal, a onda i reakcija cijele obrane uključujući i njega kod gola za 2:1 u 46. minuti.


U obranu Vuškovića nakon utakmice stao je trener Tim Walter koji je izjavio da smatra da je kod penala bio jedan sasvim normalan duel.

„Kada niži igrač kao Dovedan napada višeg igrača obje ruke su u igri, a takve scene smo gledali na ovoj utakmici 18 puta. Mario je odigrao utakmicu jako dobro, a ne možemo od njega puno očekivati nakon samo tri tjedna, no nije daleko od toga da dođe u punu formu i ima veliki potencijal u igri s loptom.“, rekao je Walter nakon dvoboja.

Vušković je protiv Nurnberga dobio priliku jer je 27-godišnji stoper Sebastian Schonlau izostao zbog kartona, a u petak bi protiv Auea baš on mogao ponovno činiti stoperski par s 21-godišnjim Jonasom Davidom.

Vušković je ovog ljeta stigao u posrnulog njemačkog velikana na dvogodišnju posudbu, a HSV se obavezao otkupiti njegov ugovor od Hajduka ukoliko se vrate u Bundesligu.


Tagovi

Mario VuškovićHSV2. Bundesliga

Ostale Vijesti