REUTERS/Jon Super
REUTERS/Jon Super

Nije loše za nekoga tko 'samo zna trčati': Kapetan Liverpool protiv Leedsa stigao do istog broja asistencija u PL kao Özil, Hazard, Salah…

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 12:06

Iako je prvo ime utakmice protiv Leedsa bio dvostruki strijelac i asistent Diego Jota, kapetan je u 73. minuti upisao asistenciju za 5:1, svoju ukupno 54. u Premier ligi…

Nema s Liverpoolom sredine – ili igraju toliko dobro da vam zastane dah ili igraju toliko loše da vam se u grlu stvori tolika knedla da do daha naprosto ne možete doći. U posljednjoj utakmici 31. kola Premier lige protiv Leedsa na Elland Roadu bili su sjajni, pregazili su svojeg protivnika s 6:1, a utakmicu su obilježili Salah (dva pogotka), Gakpo (pogodak i asistencija), Alexandre-Arnold (dvije asistencije) te pogotovo Diego Jota (dva pogotka i asistencija). Ne zna se tko je bio raspoloženiji, navijači Leedsa su od 64. minute (kad je na semaforu bilo 1:4) pa narednih pola sata više gledali u sat nego na teren kako bi se što prije njihova patnja okončala, ali Redsi su nastavili nemilosrdno zatrpavati nesretnog Francuza Mesliera koji je 'ni kriv ni dužan' šest puta morao vaditi loptu iz mreže.

Klopp je napokon mogao pokazati u punom sjajnu svoje blještavo bijele zube, a sigurno ga je razveselila i asistencija kapetana Hendersona za kojeg se do prije koju godinu dalo čuti, a i od velikih 'stručnjaka' pročitati, kako je on igrač koji 'zna samo trčati'. No, taj isti maratonac je protiv Leedsa upisao svoju 54. asistenciju u Premier ligi. Isto toliko imaju ih Özil, Hazard, Salah i Mata, a tek jednu više imaju Walcott, Scholes i Robertson. Kapetan je srce Liverpoola, a iako igrački nije na razini prethodnog kapetana (Gerrard je ipak za klasu, dvije bio bolji igrač), liderski to svakako je. Jer, kada Hendo povikne, onda se i Klopp 'ukipi'.

Iako će navijači Liverpoola ovu sezonu nastojati zaboraviti što prije, utakmica poput onih protiv Bournemoutha (9:0), Manchester Uniteda (7:0) ili ove protiv Leedsa (6:1) će se uvije rado sjetiti. Posebice kapetan Hendo koji i s 32. godine mora raditi na tome da dežurnim kritičarima 'začepi usta'… (rv)



Tagovi

LiverpoolJordan Henderson

Ostale Vijesti