HNK Hajduk Split
HNK Hajduk Split

Nije gotov ni prvi mjesec ove godine, a Hajduk je već zaradio 750 tisuća eura od članarina

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 16:20

Prošle godine je bila rekordna zarada nešto veća od milijun eura u 365 dana, ove se u prva dva tjedna došlo do pola milijuna eura.

Tempo kojim raste broj članova Hajduka u ovoj godini čini se da bi mogao donijeti rekordnu brojku na kraju. Rekord je prvo skinut prošle godine s više od 90 tisuća članova i zaradom većom od milijune eura od članarina. Uoči dočeka 2023. godine predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić postavio je kao cilj 112 tisuća članova kao broj ususret 112. rođendanu Bijelih. Tempom kojim se mijenja brojčanik članova na službenoj stranici daje dojam kako i ono u početku što je izgledalo nemoguće sad više nije tako.

Trenutno je na brojčaniku zapisano 47.357 uplaćenih članarina, a to znači da je Hajduk uprihodio na ime članstva 756.158 eura. Impresivna je to brojka uzmemo li u obzir prijašnje godine, a onda i činjenicu da još nije gotov siječanj te da će dodatni rast, osim onih koji su duži niz godina članovi, diktirati i rezultati koji na kraju mogu biti najbolji nakon dugog vremena.

Isto tako ulogu u rastu može imati i nedavna kontroverzna odluka koja je naišla na podijeljena mišljenja. Naime, odlučeno je da do kraja sezone na Poljudu utakmice mogu gledati samo članovi i pretplatnici.

Za jedan dio navijača ona je autogol uprave i diskriminatorna iz više razloga, a najčešće se uspoređuje s onim situacijama kad navijačima Hajduka se brani dolazak ulazak na stadion u nekim sredinama zbog različitog prebivališta. No s druge strane ima i onih koji podržavaju odluku s obzirom na to da se godinama članstvo promovira kroz slogan 'navijač=član'. Do prošle godine 100 kuna, a od prelaska na novu valutu 20 eura godišnje smatra se minimumom iskazivanja ljubavi prema voljenom klubu. Koliko je odluka uprave promašena ili pogođena pokazat će vrijeme i na kraju godine rezultat koji će ostvariti.

Osim sad ove pogodnosti isključivo za članove, uplaćena članarina je i ranije značila pravo na prvokup karata za utakmice, ekskluzivne članske proizvode, 12 posto popusta na kupnju godišnje pretplate i isto toliko popusta na sve kupnje u Fan shopovima. Uz sve to od početka najvažnije je i sudjelovanje u izborima članova Nadzornog odbora svako četiri godine, a dosad su održana četiri izbora. (KM)



Tagovi

HajdukNaš Hajduk

Ostale Vijesti