HNK Hajduk Split
HNK Hajduk Split

Hajduk u Puli ne može računati na Awaziema, a nakon Istre s istim problemom se mogu susresti četiri igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 13:30

Problem izostanka Awaziema donosi i pitanje tko bi ga mogao zamijeniti u novom sustavu, a izostanci važnih igrača, među kojima je i Livaja, zbog kartona prijete i uoči Jadranskog derbija

Potez nigerijskog stopera Chidozieja Awaziema u 60. minuti utakmice Hajduka i Šibenika ostavio je nekoliko upitnika. Simuliranjem prekršaja na 25 metara od gola Šibenika i svega koji metar ispred suca Tihomira Pejina zaradio je žuti karton. Hajduk je u ovoj utakmici slavio s 2:1, a u idućoj zbog kartona ne može računati na Awaziema kojem je ovaj protiv Šibenika bio treća akumulirana opomena.

Njegov izostanak u Puli iduće kolo mogao bi biti potencijalni problem za Ivana Leku s obzirom na to da se otvara pitanje s kime će ga zamijeniti u novom sustavu. Po viđenom tijekom priprema kao idealna zamjena čini se Luka Vušković, no on još nema pravo na službeni nastup dok ne napuni 16 godina. U kadru se kao iduća opcija nameće Stefan Simić, ali zbog njegovih karakteristika možda bi logičnija izmjena na pozicijama bila njega i Tonija Borevkovića u liniji s trojicom gdje bi potonji zauzeo Awaziemovo mjesto.

Dobra vijest za 19. kolo i gostovanje kod Istre 1961 je povratak Emira Sahitija nakon suspenzije s kojim Leko trenutno računa na lijevoj strani. Zbog toga bi i na poziciju lijevog stopera mogao stati Dario Melnjak koji se tijekom priprema uigravao na tom mjestu, no s obzirom na dobru partiju Dominika Prpića protiv Šibenika očekuju se i minute za njega. Postoji i opcija povratka na dvojicu stopera u zadnjoj liniji, a u svakom slučaju Leko će potražiti najbolje rješenje u trenutnoj situaciji.

Dodatni problem su potencijalni izostanci četvorici važnih igrača zbog kartona. Po dva žuta imaju Marko Livaja, Jan Mlakar, Dino Mikanović i Lukas Grgić, a jedan karton može ih udaljiti od sastava za Jadranski derbi. Nakon gostovanja u Puli, Hajduk će 5. veljače dočekati Rijeku na Poljudu.



Tagovi

HajdukChidozie AwaziemMarko LivajaLukas GrgićDino MikanovićJan MlakarHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti