Action Images via Reuters/Paul Childs
Action Images via Reuters/Paul Childs

Ni Francuska, ni Brazil, ni Saudijska Arabija: Zidane preuzima velikana iz rodnog grada?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 16:57

Zidane je bez trenerskog angažmana od ljeta 2021.

Nakon što je završio jednu od najvećih igračkih karijera u povijesti nogometa, Zidane je vodio samo jedan klub, odnosno više njegovih kategorija. S Real Madridom osvojio je sve što se osvojiti može, tri Lige prvaka, dva Svjetska klupska prvenstva, dvije LaLige, dva Europska Superkupa, dva Španjolska Superkupa, a u dva navrata proglašen je i najboljim svjetskim trenerom. U posljednje vrijeme dosta ga se povezivalo s PSG-om, reprezentacijom Francuske, a nakon Svjetskog prvenstva u Kataru ušao je u najuži krug kandidata za preuzimanje reprezentacija Brazila i Saudijske Arabije. Zidane je obje ponude odbio, Brazil će na kraju sezone preuzeti Carlo Ancelotti, a na klupu Saudijaca sjeo je Roberto Mancini.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zidane je nedavno bio na korak do preuzimanja francuske reprezentacije, no savez je umjesto toga produžio ugovor s Didierom Deschampom do kraja Svjetskog prvenstva 2026.

Prema tome Zidane će do tada morati preuzeti neki klub kako bi 'ostao u formi'. Iako Španjolci tvrde kako je Xabi Alonso sigurni nasljednik Carla Ancelottija, Zidane uvijek figurira kao mogući novi trener Los Blancosa. Spominje ga se i kao mogući trener Juventusa, no to je vrlo malo vjerojatno u ovom trenutku. Najviše šanse ima upravo Marseille, klub iz njegovog rodnog grada, a u kojem nikada nije igrao (u karijeri je nosio dres samo četiri kluba, Cannesa, Bordeauxa, Juventusa i Real Madrida).

Prema pisanju francuskih medija, Marseille bi ubrzo mogao prijeći u ruke saudijskog investicijskog fonda koji je, između ostalog, nedavno kupio Newcastle.

Prema pisanju France Bleua, Zinedine Zidane dao je 'riječ' Saudijcima da će preuzeti klubu Olympiquea Marseillea ako saudijski investicijski fond kupi francuskog velikana. Toj akviziciji za sada na putu stoji Frank McCourt, američki biznismen koji je kupio Marseille prije sedam godina i često je posljednjih godina govrio kako Marseille 'nije na prodaju'.

Plan Saudijaca je od Marseillea napraviti 'francuskim Newcastleom', odnosno najbogatijim klubom u državi, bogatiji čak i od 'katarskog' PSG-a čime bi Marseille ponovno postao klub koji bi s trona mogao skinuti ne samo PSG, već i konkurirati za najveće europske, ali i svjetske trofeje (od 2025. pokreće se novo izdanje Svjetskog klupskog prvenstva koje će se održavati svake četiri godine i na kojem će sudjelovati 32 svjetska kluba).

Zidane bi, navodno, trebao biti prvo 'kapitalno pojačanje' Marseillea, a Saudijci su mu tvrdi France Bleu, omogućili 300 milijuna eura za pojačanja, odmah u prvoj godini po dolasku na Jug Francuske.

Marseille je inače dosta loše ušao u tekuću sezonu. Nakon šest kola drži osmo mjesto sa svega devet osvojenh bodova, a prije četiri boda teško je stradao od najvećeg rivala PSG-a 0-4.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zinedine ZidaneOlympique Marseille

Ostale Vijesti