Action images
Action images

Nevjerojatan transfer: Bivši veznjak Arsenala i Barcelone karijeru nastavlja - u Džibutiju! (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 09:27

'Luda glava' koštala ga je još veće karijere, a pamtimo ga po nevjerojatnoj gluposti koju je napravio u utakmici protiv Vatrenih na SP-u.

Kad bi vam netko rekao da će nekadašnji veznjak Arsenala i Barcelone, standardni reprezentativac Kameruna i netko u koga je velike nade polagao svjetski priznati stručnjak kao što je Arsene Wenger u 33. godini svoju karijeru nastaviti u Džibutiju, vjerojatno biste mu rekli da je lud. Ipak, upravo se to dogodilo u slučaju Alexa Songa, igrača od kojeg su svi imali velika očekivanja i koji je jedno vrijeme bio standardni član udarnih 11 kako Arsenala, tako i Barcelone.

Na Otoku je pružao sasvim pristojne igre, Wenger ga je koristio na mjestu defenzivnog veznog te je od njega očekivao da preciznim dijagonalama iz središnjeg dijela terena upošljava krilne napadače. Francuz mu je našao ulogu koja mu je idealno odgovarala, nije bio najvažniji igrač, ali je zato puno toga dobroga nosio u igri Topnika.

Baš te njegove dobre odlike dovele su ga do toga da Barcelona za njega 'iskrca' 19 milijuna eura u ljeto 2012. godine. Njegova španjolska avantura bila je sve samo ne dobra, a u dva navrata posuđivan je West Hamu gdje također nije imao ulogu nekog važnog igrača. Nakon četiri godine pod ugovorom jednog od najvećih svjetskih klubova, Song kao slobodan igrač odlazi u Rubin iz Kazana.

U Rusiji se zadržao dvije godine, a posljednje dvije sezone odradio je u Sionu. Zanimljivo, zbog pandemije koronavirusa, predsjednik spomenutog švicarskog kluba u jednom je trenutku odlučio otpustiti praktički sve igrače koje ima u svojoj momčadi, a poseban nije bio ni Song koji je tako s nekolicinom svoji (sada već bivših) suigrača praktički preko noći ostao bez poslodavca.

Iako su mnogi vjerovali da će ga ubrzo angažirati neki europski klub, Song nikako nije uspijevao pronaći novog poslodavca. Spominjala se Ligue 1, zatim MLS, Kina... Na kraju, Alex Song karijeru je odlučio nastaviti u Džibutiju!

Ime njegovog novog kluba je AS Arta/Solar7, a suradnja je dogovorena za naredne dvije sezone.

Od igrača kojeg Barcelona kupuje od Arsenala i koji je skupio 49 nastupa za reprezentaciju Kameruna, do nekog tko karijeru nastavlja u Džibutiju.

Definitivno transfer za rubriku 'vjerovali ili ne'.



Tagovi

Alex Songtransfer

Ostale Vijesti