Neuništivi Carvajal potjerao četvoricu i spiskao klubu 42 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.01.20. | 16:01

Desni bek Reala baš ne voli konkurenciju.

Daniel Carvajal je prošao Realovu omladinsku školu, ali se za dres prve momčadi izborio tek nakon sezone u Bayeru. Naime, Jose Mourinho nije previše vjerovao mladom desnom beku te je dao zeleno svjetlo za njegovu prodaju te je tad 20-godišnjak za 5 milijuna eura odletio u Njemačku.

No, Kraljevski klub je imao u ugovoru stavku da ga može slijedeće sezone otkupiti za 6,5 milijuna eura, što je Carlo Ancelotti amenovao prvog dana svog dolaska na klupu Reala.

Povratkom u matični klub, ovaj put u seniorsku momčad Carvajal je zauzeo svoju poziciju i do danas je nije ispustio. U šest i pol sezona za kraljevski klub je skupio 261 nastup, zabio šest golova i namjestio 43, a o osvojenim trofejima nema smisla pisati.

Međutim, vratimo se na to ljeto 2013. godine, Ancelotti ga vraća u klub i postavlja ga u prvi sastav, dok do tad neprikosnovenog devet godina starijeg Arbelou sjeda na klupu.

Drugi put su u Kraljevskom klubu posumnjali na Carvajala u ljeto 2015. godine, kad na njegovu poziciju dovode Danila iz Porta za 32 milijuna eura. Brazilac je kod tadašnjeg trenera Beniteza dobio prednost pa čak i bez obzira što je stigao načet ozljedom. No, Rafa nije preživio siječanj, a na njegovo mjesto dolazi Zinedine Zidane, koji vraća Carvajala u momčad, a Danila sjeda na klupu, gdje provodi većinu vremena do prelaska u City za 30 milijuna eura.

Nakon odlaska Brazilca klub je iz mlade momčadi promovirao talentiranog Achrafa, no ni on nije želio skupljati mrvice za Carvajalom te su u klubu odlučili kako bi najbolje bilo da ode na posudbu gdje će se razvijati i jednog dana vratiti kao spreman zamjenik. Mladi Hakimi je zasigurno najmanja Danielova žrtva i za njega još uvijek postoji nada kako će biti važan čimbenik Kraljevskog kluba.

Posljednja Carvajalova žrtva je Alvaro Odriozola, veliki talent Real Sociedada koji je prošlog ljeta došao u Madrid za 30 plus bonus od 10 milijuna eura. No, Daniel je ipak još jednom dokazao kao neprikosnoven na svojoj poziciji te ovaj mladić nakon samo jedne i pol sezone i 20-ak nastupa odlazi na posudbu u Bayern.

 

Možda je vrijeme da Real prestane pojačavati konkurenciju Carvajalu, jer jednostavno ubija ljudima volju za nogometom, a sebi prazne blagajnu. U sedam sezona su potrošili na desne bekove 72 milijuna eura, a povratili samo 30 milijuna, što je minus od 42 milijuna eura, dok carvajal i dalje ostaje nedodirljiv.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Daniel CarvajalAlvaro ArbeloaDaniloAchraf HakimiAlvaro Odriozola

Ostale Vijesti