REUTERS/Ricardo Moraes
REUTERS/Ricardo Moraes

Neumorna japanska ikona nastavlja karijeru u nekadašnjoj HNL koloniji

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 14.09.21. | 15:56

Odlučio je igrati na Baltiku barem do kraja ove godine

Japanska ikona Keisuke Honda i s 35 na leđima nastavlja nogometnu karijeru. Proteklu polusezonu odradio je u Neftchi Bakuu, a tamo je došao nakon dvomjesečnog odmora koji je uzeo poslije godinu dana u brazilskom Botafogu. U Azerbadžanu suigrač mu je bio nekadašnji veznjak Slaven Belupa i Hajduka Filip Ozobić.

Najbolje od sebe davao je u veznom redu za moskovski CSKA i talijanski Milan gdje je proveo sveukupno sedam godina i ostao upamćen kao izvrstan izvođač slobodnih udaraca. Osim za spomenute, nosio je i dresove Venloa, Vitessea, Pachuce i Melbourna, a ranije i japanskih klubova Seiryoa HS i Nagoye Grampus. Za japansku reprezentaciju odigrao je 98 utakmica i zabio 37 golova, a igrao je i na tri Svjetska prvenstva.


Njegov novi klub je Suduva koji se natječe u litavskoj ligi, a za klub su igrala brojna poznata HNL imena poput Domagoja Pušića, Josipa Tadića, Andre Švrljuge , Karla Bručića, Mihreta Topčagića, Sandra Gotala, a tamo je još uvijek vratar Ivan Kardum.

Honda će po ugovoru koji je potpisao u nekadašnjoj HNL koloniji provesti sigurno do kraja ove godine, a nakon toga što bude. Suduva je trenutno prvoplasirana u litavskom prvenstvu, a iskustvo Honde sigurno neće biti na odmet u potvrdi četvrtog naslova prvaka.


Tagovi

Keisuke HondaSuduva

Ostale Vijesti