Screenshot
Screenshot

Nesuđeni veznjak Dinama rastura! U 2024. ima četiri pogotka i jednu asistenciju, a njegova momčad skočila je na treće mjesto!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.02.24. | 18:29

Iako igra na poziciji ‘osmice’, trenutno je peti najbolji strijelac prvenstva sa sedam pogodaka, a njegove sjajne predstave Transfermarkt je honorirao tako što mu je prilikom posljednjeg ažuriranja tržišna vrijednost porasla za čak 50 posto!

Punih mjesec dana punio je 20-godišnji Yacine Titraoui naslovnice sportskih medija u Hrvata. Ovaj Alžirac ljetos je trebao doći u Dinamo, vijest da je ‘na korak od Maksimira’ prvi se put pojavila sredinom srpnja, a iako je ispočetka izgledalo kako će Plavi ‘proći’ kroz ovaj posao kao nož kroz puta, mjesec dana kasnije pojašnjavalo zašto ovaj talentirani veznjak ipak nije postao novi član Plavih.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je bio velika želja Igora Bišćana, Titraoui je postao jedan od mnogih ‘nesuđenih igrača’ Dinama. Zanimljivo, Titraoui je bio na Maksimiru, gledao je uživo utakmicu protiv Gorice na početku sezone, a kad se očekivao ‘comunicado oficial’, uslijedila je, figurativno rečeno – silenzio stampa! Pisalo se o njegovom liječničkom pregledom, navodno su Dinamovi doktori vidjeli nešto što im se ne sviđa, ali ta priča ipak ne drži vodu budući da je ove sezone, u dresu matičnog mu Paradoua, Titraoui započeo baš sve utakmice u domaćem prvenstvu, s tim da svega dva puta utakmicu nije igrao do kraja!

Kako i zašto Titraoui, koji tada nije bio odveć skup, na kraj nije došao u Dinamo, običnim smrtnicima vjerojatno će zauvijek ostati nepoznato, ali zato svu tu zavrzlamu i činjenicu da im se veznjak vratio u klubu danas navijači Paradoua itekako slave.

Naime, Titraoui igra sezonu života, u 17 prvenstvenih utakmica skupio je sedam pogodaka i pet asistencija te je trenutno peti strijelac Prve alžirske nogometne lige. Na TM-u mu je tržišna vrijednost skočila s milijuna eura na 1.5 milijuna eura, a da u svojim rukama Alžirci imaju nebrušeni dijamant znali su još prije par godina pa je tako Titraoui odigrao krajem 2021. dvije utakmice za A reprezentaciju Alžira kako ga jednog dana ne bi trajno izgubili.

Krajem 2023. Titraoui je ponovno dobio poziv od izbornika Alžira, a početkom 2024. igra – bolje nego ikada! U novoj kalendarskoj godini Titraoui je skupio četiri pogotka i jednu asistenciju, dok je njegov Paradou upisao četiri pobjede i dva remija čime su skočili na treće mjesto domaćeg prvenstva. Paradou slovi kao klub s jednom od najboljih akademija u sjevernoj Africi, a tome u prilog govori i podatak da su baš u tom klubu nogometno odškolovani igrači poput Ramyja Bensebainija, danas člana Borussije Dortmund, Hichama Boudaounija (Nice) te Youcefa Atala koji je prije 10-ak dana prešao u Adanu Demirspor.

U Dinamu bi jednog dana mogli lupati glavom o zid zbog činjenice da su Titraouija imali u rukama pa ga onda neobjašnjivo ispustili. Za manje od milijun eura mogao je postati Plavi, dok će sada u njegovom klubu sigurno inzistirati na puno većoj odšteti kako bi ga pustili. Iako se imena zainteresiranih klubova zasad ne spominju, ovakve predstave neće proći nezapaženo. Gdje će na kraju ovaj nadareni veznjak završiti, u ovom je trenutku teško reći, ali se zato zna gdje je mogao biti. I to za prilično mali novac… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Yacine TitraouiAlžir

Ostale Vijesti