REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Nesretan imendan, Niko: “Doživjeli smo ljepotu, ali i okrutnost nogometa”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.12.23. | 08:44

Lovru Majera Kovač je Mönchengladbachu uveo u igru tek u drugom produžetku

Niko Kovač nije u dobrokm raspoloženju dočekao imendan 6. prosinca. Večer ranije, malo prije ponoći, Borussia Mönchengladbach je pogotkom pred kraj drugog produžetka, u 120. minuti, dakle malo prije već očekivanog raspucavanja s bijele točke pobijedila Wolfsburg 1-0 te izbacila momčad bivšeg hrvatskog izbornika za koju igra naš sadašnji reprezentativac Lovro Majer iz Kupa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije bilo lako Niki na konferenciji za medije nakon ispadanja iz DFB-Pokala.

"Iako nas boli, moramo sportski čestitati Borussiji. Nogomet je lijep, ali istovremeno i okrutan sport. Sada smo doživjeli oboje. Imamo zašto biti tužni. Bili smo disciplinirani. U prvom poluvremenu nitko nije htio pogriješiti, a u drugom smo dominirali. Mogli smo zabiti u 90. minuti, kao što oni jesu u 120. Možemo biti zadovoljni nastupom, ali ne i rezultatom. Trebali smo napraviti malo više kako bismo više dobili. Momčad se sjajno borila i nesretno ispala", rekao je mirno i staloženo Kovač.

Dodao je 52-godišnji Berlinčanin kako njegovi igrači ništa nisu poklonili suparnicima, zbog čega je prve zamjene napravio tek u produžecima. Lovru Majera je tako Kovač uveo na teren tek u 112. minuti.

Hrvatski trener tako je ostao bez prilike i da s trećim klubom osvoji njemački kup. To je uspio 2018. godine kada je s Eintrachtom senzacionalno pobijedio Bayern na krilima Ante Rebića i praktički si ‘kupio’ posao na klupi bavarskog velikana s kojim je potom godinu kasnije također osvojio DFB-Pokal (dvostruka kruna).

Wolfsburg, pak, ove sezone igra toplo-hladno. U Bundesligi se nalazi na tek 11. mjestu sa 16 bodova, s pet pobjeda, jednim remijem i čak sedam poraza. Momčad se muči s formom, traži ju i Lovro Majer, no sezona je duga i ima vremena. Njihova sreća je i što pozicije koje vode u Europu nisu jako udaljene, šestoplasirani Hoffenheim bježi samo četiri boda. (G)



Tagovi

Niko KovačWolfsburgBorussia MönchengladbachDFB-PokalLovro Majer

Ostale Vijesti