Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Neočekivani junak Dinamu donio devet bodova i finale: “Ovo je iznad svih mojih snova!“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 21:00

Sandro Kulenović vrlo je emotivno doživio ovacije Dinamovih navijača, u kratkom roku postao je ljubimac tribina

Sandro Kulenović za 0-1, za pobjedu. I nije slučajno, jer nije prvi put, ovaj pogodak u Kranjčevićevoj bio je njegov peti za Dinamo u HNL-u (još jedan zabio je za Lokomotivu), a dodao je tome i četiri gola u Kupu. No, karakteristika je tih golova da su svi bili odlučujući, svi su Dinamu donosili bodove. Ukupno devet! I finale Kupa onim pogotkom na Poljudu. Strašan učinak za igrača, koji je u Dinamo došao na 'mala vrata' i dugo čekao svoj prvijenac, dugo traži put do značajnije uloge u momčadi. Dakle, protiv Rudeša za 1-0 i dva boda, protiv Osijeka za 1-1 i još jedan bod, Slavenu je zabio za 3-2 (u pobjedi 5-2), to su još dva boda. Gorici je zabio za 1-0 u pobjedi 2-0. I sad Lokomotivi za još dva boda! Kad tome dodamo onaj gol Hajduku na Poljudu za finale Kupa, onda je to doista fantastična statistika neočekivanog junaka Dinamove sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Enormna tri boda, nastavljamo...", pričao je Kulenović nakon utakmice, a u pola rečenice prekinulo ga je skandiranje s tribina. "Kule, Kule", orilo se Kranjčevićevom, on je duboko udahnuo, uzeo zrak, vidjelo se da je jedva susprezao emocije. Za jednog zagrebačkog dečka, toliko često osporavanog, ovo što mu se događa u zadnje vrijeme jest nešto posebno.

"Jako mi puno znači, to je iznad svih mojih snova. Drago mi je da sam pomogao momčadi i nastavljamo prema svom cilju, naslovu prvaka."

Publika je prepoznala, ne samo golgeterski učinak, već i njegov veliki trud, stopostotni pristup svakoj utakmici.

"Dajem sve od sebe, drago mi je da publika to može prepoznati. I njima i meni Dinamo je na prvom mjestu, stvarno smo u dobrom nizu, ne želimo tu stati. Teška utkamica, puno su nam problema zadali igrači Lokomotive ove sezone i sad je bilo teško, na kraju se broje tri boda."

Što je prolazilo glavom nakon onih silnih promašaja? Takve utakmice nerijetko odu u krivom smjeru.

"Moramo biti spremni da ne može svaka ući. Moramo biti staloženi i mirni, ne smijemo ući u nervozu nakon nekoliko promašaja. Osjećali smo da ćemo zabiti, na kraju i jesmo, Neva je fantastično obranio njihvou šansu."

Pred Dinamom su odlučujuće utakmice, pet u HNL-u i dvije u finalu Kupa. Ali, puno se već priča o derbiju na Rujevici.

"Ima dosta utakmica i finale Kupa i jedini način je ići jednu po jednu, pripremati se za onu iduću. Idemo u Varaždin po pobjedu, onda ćemo dalje razmišljati."



Tagovi

Sandro KulenovićGNK DinamoNK LokomotivaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti