Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Kulenović i Nevistić odveli Modre prvi put na vrh! Dinamova strepnja zbog promašaja i - Mišića

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 21.04.24. | 18:50

Treća sreća za Modre, napokon su uspjeli svladati Lokomotivu (1-0). U utakmici u kojoj su svašta promašili pa ih je morao spašavati i vratar

Dinamo u trećem proljetniom pokušaju uspio 'riješiti' Lokomotivu (1-0).I, makar privremeno (Rijeka tek igra protiv Gorice), prvi put ove sezone, zasjeli su Modri na vrh HNL-a! Ovaj put su Modri nadigrali neugodniog suparnika, ali puno toga promašili, na kraju ponovno strepili za pobjedu do samog kraja te uz strijelca Kulenovića spomenik moraju podići i svom vrataru Nevistiću!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kakva je to bila revija promašaja, ne pamtimo kad je Dinamo zadnji put Lokomotivi stvorio toliko prilika, toliko dominirao! Petković iz voleja s 10-ak metara preko gola, Vidović je pogodio vratnicu, Kulenović pucao preko gola, kao i Baturina na izvrsnu povratnu loptu s desne strane... Pa još dvaput Baturina, čisti zicer glavom, nakon ubačaja Kaneka, sam je bio na pet metara, otišlo je i to preko grede, koju minutu kasnije udarac mu je 'skinuo' Čavlina. Onda, Petkovićeva duga lopta, u trepavicu za Kulenovića, on opet nije bio precizan. Piše se i da je Sučić u jednoj akciji loše reagirao pred golom, nije znao ubaciti loptu u mrežu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Sve je to Dinamo ponudio u Kranjčevićevoj u prvih 50 i nešto minuta, no, na semaforu je bila 'nula'. Lokomotiva je, za to vrijeme, najbliže pogotku bila kad je Nevistić zamalo sam se bi zabio, lopta koju mu je vratio Theophile prešla mu je preko noge, kao onomad Ladiću protiv Bosne i Hercegovine u Maksimiru. Ipak, Nevistić je stigao ispraviti propust. Sve ostalo bilo je na Dinamovoj strani, gol je stalno visio u zraku, osjetila je to i publika, koja je sve jače 'gurala' Modre. Međutim, kad toliko promašiš, uvijek postoji prijetnja da nešto 'zaluta' na drugoj strani. Ipak, zagrnjela je Kranjčevićeva u 60.minuti, Dinamo je konačno pronašao put do mreže. Baturina je izveo prekid s lijeve strane, na drugoj vratnici pronašao Bernauera, on glavom vratio na 10-ak metara od Čavline, pravovremeno je tamo stigao Kulenović i pogodio mrežu. Opet je Kulenović bio Dinamov junak, zaslužio je taj gol! Jest nešto prije njega i promašio, ali je odradio puno posla, ganjao svaku loptu, bacao se 'na glavu'. Nije čudno da su mu tribine počele skandirati:'Kule, Kule!'

Međutim, uvijek je 1-0 opasan rezultat, dok je Dinamo išao po drugi pogodak, zamalo ga je šokirao Goričan. Prošao je Lokomotivin brzanac kroz obranu Modrih, nakon duplog pasa izišao sam pred Nevistića, koji je odličnom obranom spasio svoju momčad. Prva prava prilika za domaćine, odmah je Dinamo mogao biti na konopcima. Bilo je to u 74.minuti, Dinamovi igrači bili su neko vrijeme u šoku, stigla je nova velika prijetnja. Bartolec se našao pred Nevistićem, Dinamov vratar još jednom je bio sjajan. Eto, 73 minute nije imao nikakvog posla, osim onog koji je sam zadao, a onda je u dvije minute postao drugi Dinamov junak. Umjesto da 'slomi' Lokomotivu, da riješi utakmicu puno ranije, Dinamo je opet ušao u neizvjesnu završnicu.

Inače, lošu je vijest Sergej Jakirović saznao na poluvremenu. Josip Mišić ozlijedio se u jednom duelu s Mudražijom, ostao sjediti na travnjaku, liječnici su ga osposobili i nastavio je igrati. Bio je Mišić opet među najboljim Dinamovim igračima, činilo se da neće imati teže posljedice, međutim, na poluvremenu je ostao u svlačionici, zamijenio ga je Ademi. Ne znamo je li ipak nešto ozbiljnije u pitanju ili je izašao samo zbog predostrožnosti, bio bi veliki hendikep kad bi Mišić morao pauzirati, makar i jednu utakmicu.

Vratimo se ipak toj završnici dvoboja, u koji je Dinamo ušao s minimalnim vodstvom, a Lokomotiva pojačala napade. Izvadio je Jakirović Barturinu i Vidovića, ubacio Bulata i Hoxhu, nadao se da će mu to donijeti još neki pogodak, kojim bi Modri završili ovu priču. Međutim, nije išlo, ostalo je sve na tom Kulenovićevom golu, za pobjedu, koju je obranama 'blagoslovio' Nevistić. A u zadnjoj Lokomotivinoj akciji, bilo je također opasno, Kaneko je odlično reagirao i spriječio izjednačenje. Dinamo je uzeo tri boda, ne posustaje pobjednički niz! A nakon utakmice uspjelo je na teren ući i nešto gledatelja sa zapadne tribine, najviše djece, koji su sa svojim ljubimcima proslavili pobjedu.

"Šampioni, šampioni.", orilo se Kranjčevićevom. Velika pobjeda u borbi za naslov, mogla je biti uvjerljivija, ali moglo je završiti i loše po Modre...

Lokomotiva – Dinamo 0-1

Zagreb. Stadion: Kranjčevićeva. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Kruno Šarić (Županja). VAR: Mario Zebec (Cestica). AVAR: Ivan Starčević (Bjelovar).

Lokomotiva: Čavlina – Bartolec, Mersinaj, Bubanja, Leovac – Smakaj (od 69.Kukavica), Marić – Canjuga (od 55.Fetai), Mudražija (od 88.Vranjković), Goričan – Šotiček (od 55.Kastrati). Trener: Silvijo Čabraja.

Dinamo: Nevistić –Bernauer, Theophile-Catherine, Ristovski – Špikić (od 46.Kaneko), Sučić, Mišić (od 46.Ademi), Vidović (od 80.Hoxha) – Baturina (od 80.Bulat) – Kulenović (od 88.Ogiwara), Petković. Trener: Sergej Jakirović.

Strijelci: 0-1 Kulenović (60., Bernauer).

Žuti kartoni: Leovac, Mersinaj, Smakaj, Bartolec, Kukavica, Fetai; Theophile.

Crveni kartoni: -




Tagovi

GNK DinamoNK LokomotivaSandro KulenovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti