Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Neobična posudba: Otišao je s Poljuda zbog minutaže, zaigrao samo jednom i osvojio prvenstvo

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 10:54

Još se ne zna definitivno gdje će nastaviti karijeru, najavio je povratak u Split, a trenutni klub ima pravo otkupa od Hajduka

Svega devet utakmica s malom minutažom nije bilo dovoljno bugarskom stoperu Kristianu Dimitrovu ove sezone u dresu Hajduka. Prošlog ljeta na njegovu poziciju stigli su Josip Elez i Nikola Katić, a onda i na zimu portugalski branič Ferro. Bilo je tad jasno ovom 25-godišnjaku da neće tako lako izboriti mjesto pored novi pojačanja.

I ranije ga se gledalo kao jednu od lošijih kupovina Hajduka, a nova pojačanja nisu mu pomagala da dođe do minutaže i ispegla imidž. Stoga je odlučio potražiti novu sredinu u kojoj će dobiti više prilika, ali i klub koji će biti u vrhu svog prvenstva.

Početkom veljače Hajduk je objavio da Dimitrov ide na posudbu s pravom otkupa u rumunjski Cluj koji se u tom trenutku borio za naslov prvaka. Bugarski stoper bio je želja sportskog direktora Bogdana Mare, ali pokazat će se ne i trenera Dana Petrescua. Osim Dimitrova na zimu su doveli i brazilskog stopera Yurija koji je na kraju dobio prednost ispred Dimitrova kod trenera. Usporedbe radi Yuri je došao koji dan iza bugarskog stopera i nastupio 13 puta za Cluj dok je Dimitrov upisao samo jedan.

Tako je Hajdukov stoper u potrazi za minutažom ostao bez iste, a jedini službeni dvoboj koji je odigrao bio je protiv FCSB u zadnjem kolu kad su poraženi s 3:1 dok je jedini zgoditak na susretu zabio baš Dimitrov. Prije te utakmice Cluj je već osvojio prvenstvo, ukupno osmi naslov prvaka Rumunjske.

Još se ne zna definitivno gdje će nastaviti karijeru, najavio je povratak u Split, a trenutni klub ima pravo otkupa od Hajduka. Povratak u Split je najavio nakon što mu je Livaja čestitao naslov prvaka, a on mu odgovorio: 'Sad dolazim u Split da mi doneseš još jedan trofej'.

U Cluju osim Dimitrova ima još poznatih lica, tu su Karlo Letica, Lovro Cvek, Gabriel Debeljuh i Marko Dugančić od Hrvata.

(K.M.)


Tagovi

Kristian DimitrovHajdukCluj

Ostale Vijesti