REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Nema popusta na crni petak: Koeman s odvjetnicima izvukao 10 milijuna eura iz Barcine blagajne

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 15:07

Nizozemski stručnjak želi svaku lipu ugovorene otpremnine...

Pred deseteak dana navijači Barcelone su privremeno odahnuli jer je stigao Xavi na klupu Blaugrane. Ono što je izgledalo kao pogubljena vojska pod redateljskom palicom Ronaldom Koemana je odjednom dobilo “glavu i rep”, barem kada je riječ pristup igri, klubu i grbu Barcelone. Xavi je po dolasku odmah nametnuo nova, stroža pravila koja bi trebala dovesti u red neke od indiferentnih igrača, a negdje u pozadini, iza debelih zidova Nou Campa i uredskih prostora uprave, odvija se prava drama.

Naime, klub je u financijskim poteškoćama već neko dulje vrijeme, a ono što im definitivno neće pomoći u stabilizaciji novčane krvne slike su privremeni raskidi ugovora. Upravo se to dogodilo u slučaju već sada bivšeg nizozemskog stratega Koemana koji će na temelju prijevremenog raskida u svoj novčanik pospremiti nemalih 10 milijuna eura!

Koemanovi odvjetnici su isposlovali da od preostalih 11 i pol milijuna eura duga koji je klub dužan isplatiti do ljeta iduće godine, čak 10 dobije do kraja kalendarske godine! Isto tako, otpremnine su spremne i za njegove pomoćnike, no nije poznato o kolikoj se svoti točno radi. Iako je to samo kap u moru visokog dugovanja koje iznosi preko milijardu eura, uprava je svim silama htjela nagovoriti Koemana da se odrekne tih potraživanja, no nategnuti odnosi s čelnicima su zauvijek zatvorili vrata eventualnom oprostu.

Što se terena pak tiče, Xavijeva Barcelona je ostvarila pobjedu protiv Espanyola u prvenstvu i remi protiv Benfice. Za da tjedna putuju u Munchen pokušati izboriti knockout Lige prvaka, a ovog vikenda su gosti u predgrađu Valencije kod Emeryjevog Villarreala. Gdje god se okrene, Xavi ispred sebe vidi izazove. Klub također, samo što njih brine kako vratiti dugovanja.



Tagovi

Ronald KoemanBarcelonaXavi Hernandez

Ostale Vijesti