REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

A di su pare? Koeman traži svaki cent, bez iznimke

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 15:50

Barcelona je zamolila svog bivšeg trenera da se odrekne dijela otkazne klauzule, dobili su kratki odgovor.

Iako je Ronald Koeman već nekoliko dana bivši u Barceloni, repovi njegova odlaska će se potezati još neko vrijeme, barem na razini odvjetništva i tumačenja potpisanih ugovora. Naime, kako je i uobičajeno, Koemanov ugovor u Blaugrani je imao stavku otkazne klauzule u visini od čak 12 milijuna eura. Pošto nije sam ponudio ostavku nakon debakla protiv Raya Vallecana, uprava kluba mu je uručila otkaz, a samim time se aktivirala i klauzula koja u teškim trenucima za klub predstavlja još jedan, novi financijski teret za ispražnjenu blagajnu.

Izvršni direktor Blaugrane Ferran Reverter je pokušao izgladiti situaciju zamolivši Koemana da se odrekne dijela potraživanja. Kako je danas na katalonskom radiju priopćio novinar Lluis Canut, inače poznat kao izvor blizak Nizozemcu, Koeman neće prihvatiti tu opciju, premda se pojavila i priča oko eventualne dispute zbog činjenice da je Koeman taj ugovor potpisao 2020. godine, kada je upravu predvodio Jerome Bartomeu i njegov tim.

Zbog činjice da je danas predsjednik kluba Joan Laporta, a “CEO” (izvršni direktor) Ferran Reverter, neki su pomislili da će se klub izvući iz novog izdatka, no od toga, barem za sada, neće biti ništa.

Isto tako, ostaje nepoznato je li ta klauzula jedini dug koji klub ima prema svom bivšem treneru. U prošloj, pandemijskoj 2020. godini, igrači i trener su pristali na 45% smanjenje primanja, pitanje je je li ta stavka isplaćena ili će klub na već spomenutih 12 milijuna eura morati platiti i taj zaostatak koji sigurno nije malen. Inicijalni ugovor mu je nosio preko 10 milijuna eura po sezoni.

Za kraj, prisjetimo se izjave Ferrana Revertera iz rujna. Na upit kakvo je financijsko stanje u Blaugrani, utučeno je odgovorio da je klub “tehnički u bankrotu”. Nakon Koemana, situacija bi mogla postati još gora.

Što se sporta tiče, Barca sutra gostuje u Kijevu kod Dinama u sklopu četvrtog kola Lige prvaka. Sergi Barjuan će voditi momčad dok uprava ne pronađe trajno rješenje, prva želja i logično rješenje je Xavi, no on se prvo mora oprostiti od pozicije trenera u Al Saddu gdje obnaša poziciju trenera prve momčadi. U Kataru je sigurno lijepo, no Barcelona je izazov koji se ne propušta.

 


Tagovi

Ronald KoemanBarcelonaJoan Laporta

Ostale Vijesti