Nema Majera, nema ni bodova: Rennes upisao prvi domaći poraz (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.09.21. | 16:51

Na ostalim terenima, Germain je golom u debiju donio pobjedu Montpellieru, dok je Bordeaux pao na zadnje mjesto tablice

Danas je u Francuskoj na rasporedu sedam susreta 5. kola Ligue 1, a dosad ih je odigrano pet. Dan su svojim dvobojem otvorili Montpellier i St. Etienne, u kojem su domaćini na kraju slavili s 2:0.

Montpellier u prednost dolazi u 32. minuti golom Stephyja Mavididija. Bila je to sjajna timska akcija, lopta je krenula od vratara i dodavanjima stigla sve do ruba kaznenog prostora, gdje ju je čekao i opalio engleski krilni napadač.

Gol Mavididija pogledajte OVDJE.

Domaći sastav prednost je udvostručio preko svog novog pojačanja Valerea Germaina u 62. Opet je Mavididi bio sjajan, hitrim je korakom probio svoju lijevu stranu i centaršutom u kaznenom prostoru pronašao suigrača, koji nije imao težak zadatak.

Pogodak Germaina pogledajte OVDJE.

Bordeaux, donedavni klub Tome Bašića, koji je ostvario transfer u Lazio, jako se muči na početku nove ligaške sezone. Nakon prve četiri utakmice bez pobjede, danas su ugostili Lens, koji ih je porazio s 3:2. Gosti su poveli u 39. golom Gaela Kakute, da bi samo četiri minute kasnije udvostručili prednost preko Facunda Medine. Smanjio je Ricardo Mangas u 60. minuti, a onda izjednačio Jean Onana u 88. Ipak, trobod je otišao u ruke gostiju, i to zahvaljujući strijelcu Florianu Sotoci s bijele točke u šestoj minuti nadoknade.

Brest je kod kuće remizirao s Angersom rezultatom 1:1. Oba su pogotka pala iz kaznenih udaraca, domaćini su poveli preko Romainea Faivrea u 62., da bi gosti do boda stigli pogotkom Thomasa Manganija u 78. minuti.

Troyes je s dva zgoditka uzeo sva tri boda kod Metza. Luksemburžanin Gerson Rodrigues zatresao je mrežu domaćina u 50., a Xavier Chavalerin u 84. minuti i tako su svojem sastavu donijeli prvu pobjedu u prvenstvu.

Nakon što je u prošlom kolu debitirao za Rennes, Lovre Majera danas nije bilo u kadru momčadi. Na svojem su terenu dočekali Reims, koji ih je svladao rezultatom 2:0.

Gosti su poveli u 26. minuti nakon jedne kvalitetne oštre lopte s lijeve strane u šesnaesterac Rennesa. Napadači u plavim dresovima odigrali su brzi pas i loptu je pred protivničkim vratarom u mrežu pospremio Hugo Ekitike.

Pogodak Ekitikea pogledajte OVDJE.

Konačnih 2:0 postavio je napadač Ndri Koffi u 67. minuti susreta.

Nogometaši Nice od 17 su sati gostovali kod Nantesa. Slavili su rezultatom 2:0, a pogotke su zabili Kasper Dolberg u 75. i Amine Gouiri u 80. minuti.

Ligue 1, 5. kolo:

Lorient - Lille 2:1

PSG - Clermont 4:0

Monaco - Marseille 0:2

Montpellier - St. Etienne 2:0

Bordeaux - Lens 2:3

Brest - Angers 1:1

Metz - Troyes 0:2

Rennes - Reims 0:2

Nantes - Nice 0:2



Tagovi

Ligue 1RennesMontpellierSaint EtienneBordeauxMetzTroyes

Ostale Vijesti