AEK Larnaca
AEK Larnaca

Nekadašnji hit-igrač HNL-a otišao na posudbu na Cipar

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 13:38

Novi zaokret u čudnovatoj karijeri Šibenčanina

Čudna je nogometna priča Marina Jakoliša, a koja je danas, uzgred budi rečeno, dobila novi zaokret: 26-godišnjak je upravo postao novi igrač AEK Larnace. Njegova nogometna karijera podsjeća na vožnju rollercoasterom: nogometno je opismenjen u rodnom Šibeniku iz kojeg je kao 16-godišnjak pretrčao u belgijsku ligu. Igrao je u Belgiji za Mouscron, zatim za Virton te Roeselare. Nakon toga je dvije sezone proveo u austrijskoj Admiri Wacker da bi se zatim vratio u Hrvatsku, ovog puta na Poljud.

Tamo je uslijedilo poprilično turbulentno razdoblje tijekom kojeg je u dvije sezone dres Splićana oblačio 51 put, uz skromnu statistiku od dva pogotka i jednog asista.

A onda je odlučio razbuditi nogometnu karijeru tamo gdje ju je započeo i gdje mu nogometna klima očito najviše odgovara – u Šibenik. Na ljeto 2021. otišao je na posudbu u omiljeni klub i konačno krenuo prezentirati talent kakav nesumnjivo posjeduje. Dana mu je sloboda na terenu, smjestilo ga se na prirodnu, krilnu poziciju i Jakoliš je proigrao. Njegova napadačka produkcija je bila sjajna, u jesenskom djelu sezone je zabio 11 pogodaka, dodao je i pet asistencija, zbog čega mu je, zasluženo, nadjenut epitet hit-igrača prvog razreda hrvatskog nogometa.

U Hajduku su ga brže-bolje odlučili vratiti tijekom zimskog roka, ali samo kako bi se na njemu zaradilo pa ga ekspresno spakirali u redove francuskog Angersa, navodno za pola milijuna eura.

A u Francuskoj su pak na površinu izbili stari 'demoni' – Jakoliš je uglavnom grijao klupu i u sezoni i pol provedenoj u Angersu nakupio je simboličnih 11 nastupa, a da se pritom nije zabilježio u najvažnije statističke kategorije Zbog toga je krenuo u novo oživljavanje karijere, ovog puta na egzotičnom Cipru. Larnaca je trenutno vodeća momčad prvenstva s bodom više od APOEL-a i dva boda više od Pafosa, pa je jasan rezon Ciprana oko dovođenja Šibenčanina.

Jasno je i zbog čega je Jakoliš odlučio promijeniti sredinu, sada samo preostaje za vidjeti može li ga blaga ciparska klima podsjetiti na onu šibensku… (pz)



Tagovi

AEK LarnacaMarin JakolišNK ŠibenikNK Hajduk Split

Ostale Vijesti