Screenshot Video Facebook
Screenshot Video Facebook

Nekadašnja nada Hajduka nastavlja karijeru u Aziji

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 22.07.22. | 13:48

U klubu ga je dočekao još jedan Hrvat

Azija odavno nije egzotična destinacija za hrvatske nogometaše, a brojnim imenima koji su se okušali u tamošnjim ligama priključilo se danas još jedno. Za vijetnamski klub Hanoi ugovor do kraja natjecateljske godine potpisao krilni napadač Tonći Mujan.

Nekadašnja nada Hajduka prošle sezone bio je ponajbolji igrač Širokog Brijega s 25 nastupa, devet golova i pet asistencija, a u novoj sezoni potražio je novu sredinu. Bilo govora o raznim destinacijama od mogućeg angažmana u Istri 1961 do drugih klubova u inozemstvu, no ponuda iz Vijetnama bila je najprimamljivija.

U novom klubu dočekat će ga i nekolicina igrača s ovih prostora, a među njima je i napadač Josip Ivančić koji je u Hrvatskoj igrao za Croatiju Sesvete, Zadar i Rijeku.

Mujan je karijeru počeo u Hajduku za koji je upisao 29 nastupa, zabio jedan gol i šest puta asistirao. Iz Hajduka je odlazio na posudbe u Deportivo B i Zadar, a onda se okušao i u Sloveniji gdje je igrao za Krško, Domžale i Aluminij te jedne sezone bio najbolji asistent lige. Bilježi u životopisu i turski Ümraniyespor u vrijeme karantena zbog koronavirusa pa je tako odigrao tek šest utakmica.

Novi klub ga je predstavio i prigodnim videom koji možete pogledati OVDJE.

(K.M.)


Tagovi

Tonći Mujan

Ostale Vijesti