REUTERS/Molly Darlington, grafika
REUTERS/Molly Darlington, grafika

"Neće ovo biti ljepotica, Talijani znaju kako se igraju finala"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 09:49

Nenad Bjelica za Germanijak piše o očekivanjima uoči finala Lige prvaka u Istanbulu

Iako sve upućuje na to da će Manchester City osvojiti ovo finale zbog autoritativnog načina na koji su došli do njega, ali i općenito zbog jedne dobre sezone koju imaju iza sebe, zbog tog zanosa ili “flowa” koji imaju, ne bih nikako otpisivao Inter u ovoj utakmici. Upravo suprotno, mislim da Talijani imaju svoje šanse.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Očekujem da će Inter igrati tipičnu 3-5-2 formaciju u kojoj se itekako kvalitetno znaju braniti, imaju jak kontranapad i kvalitetu u napadu s kojom mogu iznenaditi.

Tu bih prije svega istaknuo klasu Lautara Martineza u napadu Intera za kojeg očekujem da će biti u sastavu zbog svoje odlične forma dok se drugi napadač traži između Džeke i Lukakua.

Dok sam razmišljao o ovoj utakmici sjetio sam se dvoboja u kojem je Mourinho s Interom izbacio Guardiolu prije desetak godina, zašto sada ne bi bilo nešto slično? Zašto ne očekivati iznenađenje u Istanbulu u jednoj vrhunskoj atmosferi koja se tamo očekuje?

Puno toga će se odvijati na sredini terena. Inter tu može parirati ali jasno je kako prednost imaju Englezi zbog Haalanda i odlične forme njegovih suigrača.

Naravno, Manchester bi imao veliku prednost da se finale igra na dvije utakmice je l' oni melju tada, ali ovako Inter ima svoje šanse. Jedna situacija može sve okrenuti. Jedan prekid, kontranapad na koji će Talijani ići…

Bez obzira na razliku u vrijednosti, tu mislim na individualnu vrijednost igrača Cityja koja višestruko premašuje one iz Intera, ovo su utakmice u kojoj to nema veliko značenje. U jednoj utakmici puno pravila pada u vodu.

Na koncu, Inter mora biti čvrst, igrati na rubu incidenta. Talijani igraju tako svoja finala. Ne mogu parirati igračkom klasom, ali disciplinom, agresijom… To svakako. Tražit će kontru i prekid jer znaju jako dobro igrati na rezultat. Ovo definitivno neće biti ljepotica, bit će oštrih startova i svega…



Tagovi

Liga prvakaNenad BjelicaManchester CityInter

Ostale Vijesti