Reuters
Reuters

Ne namjeravaju stati: Ajax petardom raznio PSV (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 24.10.21. | 18:46

Totalni nogomet!

Nakon uvjerljive 4:0 pobjede protiv Borussije Dortmund u Ligi prvaka Ajax je identičnim rezultatom porazio domaćeg rivala PSV u desetom kolu nizozemske Eredivisie.

Bio je ovo dvoboj dvije prvoplasirane momčadi prvenstva koje su se i dulji dio prošle sezone nadmetale za vodeću poziciju, ali razliku u klasi danas je bila evidentna.

Goste iz Eindhovena načeo je Steven Berghuis u 19. minuti kada je nakon dodavanja Dušana Tadića lijepo zakucao loptu pod gredu. Pogodak pogledajte OVDJE.

Na prekid se otišlo s minimalnom razlikom, ali u drugom dijelu gledamo poptunu rapsodiju Kopljanika. U 56. minuti Tadić namješta gol Sebastenu Halleru koji peontira glavom nakon kombinacije iz kornera – 2:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

U 66. minuti, strijelac je Brazilac Antony, a Haller je sada u ulozi asistenta. Pogodak za 3:0 pogledajte OVDJE.

U 76. minuti Davy Klaassen precizan je za 4:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

Konačnih 5:0 za za večičanstvenu pobjedu nad prvim konkurentima za naslov postavio je domaći kapetan Dušan Tadić golom u sudačkoj nadoknadi. Lako je predriblao domaćeg golmana i loptu poslao u praznu mrežu. Pogodak pogledajte OVDJE. Dvije asistencije i jedan pogodak za još jednu majstorsku partiju Dušana Silnog, a na visokoj razini bio je i ostatak amsterdamske družine.



Tagovi

AjaxPSV Eindhoven

Ostale Vijesti