Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Navijači AEK-a htjeli ući na zapadnu tribinu Maksimira: “Stavljeni su pod nadzor policije, karte su im poništene”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 18:04

Manje od dva sata ostalo je do početka utakmice …

Nogomtaši Dinama i AEK-a danas će u Zagrebu odigrati utakmicu o kojoj se, nažalost, priča i piše puno previše nego što je to trebao biti slučaj. Gostujućih navijača danas neće biti, ali bilo je onih koji su ipak pokušali doći na Maksimir. No, to se ipak neće dogoditi, a Marko Rašić, načelnik zagrebačke policije, otkrio je u razgovoru za Dnevnik Nove TV ekskluzivne detalje akcije policije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

''Mogu potvrditi tezu koja se provlači kroz medije da se ništa ne prepušta slučaju i to je zaista tako. Poduzimamo niz mjera i radnji kako bi ova utakmica protekla u najboljem redu. Ciljano smo kontrolirali preko dvije tisuće osoba i pregledali preko 1200 vozila. Stalno pregledavamo objekte smještaja, provjeravamo rezervacije gostiju. Zatekli smo u par smještaja i Grke koji su bili turisti i njima smo se stavili na raspolaganje i pružili pomoć'', rekao je Rašić pa odgovorio na pitanje je li bilo pokušaja proboja grčkih navijača:

''Nemamo takvih informacija, ali u suradnji s ravnateljstvom policije pojačan je nadzor na granicama. Mi smo jučer na međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman zatekli četiri državljana Velike Britanije koji su imali uredno kupljene karte za zapadnu tribinu. U razgovoru s njima rekli su da su navijači AEK-a pa su nakon toga to demantirali. Međutim, u suradnji s Dinamom njima su karte poništene i oni su stavljeni pod nadzor policije u objektu smještaja i oni neće biti na utakmici.''

Podsjetimo, utakmica će početi u 20 sati, a tekstualni prijenos možete pratiti na Germanijaku. (G)



Tagovi

Nova TVAEKAEK AtenaGNK DinamoDinamo ZagrebPolicija

Ostale Vijesti