Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Nastavlja se 'Game of Thrones' u Maksimirskoj 128: Podignuto 49 kaznenih prijava, na popisu prijavljenih mnoštvo poznatih imena

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.01.23. | 09:34

Mamić je neovlašteno tražio da se dovedu Barišić, Pjaca, Kačavenda i Omeragić, da Milanič postane trener, da Jozak postane sportski direktor Plavih…

Sukob dvaju zaraćenih frakcija u Dinamu svakim danom dobiva neku novu dimenziju. Jučer se prvo pojavila vijest da sportska inspekcija pokreće nadzorni postupak nad zbivanjima u klubu, da bi tijekom dana stigla informacija da su članovi GNK Dinamo podigli su kaznenu prijavu protiv Zdravka Mamića, ali i 45 članova Skupštine kluba, te još tri člana Nadzornog odbora Dinama, javljaju Sportske novosti.

U obrazloženju piše kako je Zdravko Mamić i nakon pravomoćne sudske presude - kada je formalno prekinuo pravni odnos s Dinamom - radio kontinuirani pritisak na Upravu kluba koju čine predsjednica Uprave Vlatka Peras, te članovi Uprave Amra Peternel i Krešimir Antolić.

Zdravko Mamić je neovlašteno tražio da Dinamo dovede Barišića, Pjacu, Kačavendu i Omeragića, htio je i da Jozak postane sportski direktor, da se Oršića proda u siječnju ove godine te da Darko Milanič postane novi trener Plavih prije početka aktualne sezone.

Isto tako, Sportske novosti pišu o poruci koju je Mirko Barišić dobio 16. prosinca 2022., a u istoj stoji sljedeće:

"Postovani gospodine Barisić!

Zelio bih Vas podsjetiti na neke stvari koje ste Vi i Vasa cijenjena supruga radili. Posjedujemo racune i dokaze da ste svoje osobne stvari placali karticon GNK DINAMA. Nadamo se da cete u ponedjeljak ispostovati odluku skupstine ili u protivnom dokazi koje posjedujemo, a posjedujemo dosta racuna, idu u DORH i u sve medije. Poslali smo vam vec pripremljenu sliku kako ce to izgledati i nadamo se da do toga nece doci. Zelimo Vam cestit Bozic i Novu Godinu i nadamo se da cete blagdane provesti u toplini svoga doma, a ne na Oranicama ili ne daj Boze u Remetincu."

Nadalje, navodi se kako postoji osnova sumnje da je Zdravko Mamić organizirao zločinačko udruženje tako da je u zajedničko djelovanje uvezao više osoba članova Skupštine Dinama koji su prijavljeni, te posredstvom Miroslava Rožića, Damira Zorića, Paška Dodića i Damira Žigrovića utjecao na njih da smjenom Antolića stvore uvjete potpunog ovladavanja poslovnim procesima Dinama.

'Game of Thrones' u Maksimirskoj 128 se nastavlja, a sve ono što se događa u Zagrebu po napetosti nimalo ne zaostaje po onome što se događalo u jednoj od najpopularnijih serija ikada snimljenih. Isto tako, sasvim je jasno da su velika većina osoba koje su dobile kaznene prijave ujedno potpisnici zahtjeva za izvanrednom Skupštinom kluba koja ima za cilj srušiti Mirka Barišića, a popis protiv kojih je podignuta kaznena prijava je sljedeći:

Zdravko Mamić

Mario Pašalić

Elizabeta Sverić

Robert Palić

Marijan Vlak

Ivan Švedi

Ankica Mezak

Stojko Mamić

Antun Mamić

Stjepan Kezerić

Dalibor Poldrugač

Jozo Bandić

Kristijan Popovski

Damir Žigrović

Vladimir Bogdanić

Milivoj Nikolić

Adolf Kožul

Ada Pernar

Ljubomir Hotko

Ivan Šušak

Marijan Primorac

Ivica Štrbac

Hrvoje Šojat

Saša Janković

Damir Zorić

Heinz Truskaller

Kruno Šarić

Marko Vukelić

Tomislav Rukavina

Boris Stepinac

Hrvoje Knez

Dušan Ljuština

Stjepan Deverić

Jure Zovko

Mate Tokić

Branimir Barišić

Mario Paponja

Mario Primorac

Ante Biško

Ivo Rogalo

Bruno Dragičević

Damir Krznar

Ernis Klarić

Tomislav Filipović

Mladen Alpeza

Mato Đurović

Miroslav Rožić

Nikol Polak

Andrej Meniga



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoZdravko MamićMirko BarišićKrešimir Antolić

Ostale Vijesti