REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Napoli pod istragom - jedan od trojice igrača koji nisu smjeli igrati je i bivši dinamovac

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 19:01

Klub iz Napulja ne bi trebao ostati bez bodova, ali će platiti ozbiljnu kaznu

Prema pisanju talijanske Gazzette dello Sport, Napoli i njegov kontroverzni predsjednik Aurelio De Laurentiis su pod istragom jer su dopustili Stanislavu Lobotki, Amiru Rrahmaniju i Piotru Zielinskom da nastupe protiv Juventusa, iako su bili u samoizolaciji.

Spomenuti trojac je bio u karanteni 6. siječnja u svojim domovima, a navečer su svejedno istrčali na teren Allianz stadiona u utakmici koja je okončana remijem 1:1. Zbog toga su De Laurentiis i šef Napolijeve liječničke službe Raffaele Canonico dospjeli pod istragu čelnika talijanske nogometne lige. Kako navodi Gazzetta, Lobotka, Rrahmani i Zielinski su stavljeni u karantenu jer su bili bliski kontakti osoba pozitivnih na koronavirus, a da pritom nisu dobili booster dozu, dok su drugu dozu dobili prije više od 120 dana u trenutku kontakta.

No, u klubu su, nakon konzultacije s odvjetnicima, procijenili kako je u redu poslati trojicu spomenutih igrača na teren jer su procijenili da je to u skladu s ublažavanjem mjera koje je postavio Talijanski nogometni savez.

Sada je u tijeku istraga koja će rasvijetliti događaje, a proglasi li se Napoli krivim onda bi mu uslijedila novčana kazna, odnosno barem jer takva praksa u Serie A vladala do sada. Iako neki drugi talijanski mediji ističu da bi Napoli mogao platiti bodovima na tablici, male su šanse da se tako nešto dogodi i momčad iz Napulja će moći nastaviti lov za Scudettom. Doduše, s nešto tanjim novčanikom.



Tagovi

NapoliJuventusAmir RrahmaniPiotr ZielinskiStanislav Lobotka

Ostale Vijesti