Napadač od 24 milijuna eura zabio za pobjedu pa napustio teren zbog rasističkih povika

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 16.02.20. | 21:53

Jasan i odlučan stav u borbi protiv primitivnih ispada.

Nogometaši Porta u 21. kolu su imali težak zadatak na gostovanju kod Vitorije u Guimaraesu. Osmoplasirana momčad portugalske lige dobrano je namučila Porto, koji se nalazi u mrtvoj trci s Benficom za naslov prvaka (dijeli ih bod razlike na vrhu ljestvice).

Iako su poveli gosti u 10. minuti, domaćin je izjednačio preko Duartea u 49. minuti utakmice. Ipak, pitanje pobjednika riješio je Moussa Marega koji je u 60. minuti zabio za pobjedu.

Međutim, to će sve ostati u sjeni primitivnih ispada domaćih navijača koji su na rasističkoj osnovi vrijeđali prvog napadača Porta. Iako se ranije tijekom utakmice žalio na rastističke ispade domaćih gledatelja, suci nisu ništa napravili po tom pitanju te je u 69. minuti Marega odlučio iz protesta napustiti travnjak.

Pokušali su ga od tog čina odvratiti suigrači i suci, čak i trener, koji očito nisu imali razumijevanja za Malijca, ali on je bio nepokolebljiv u svom stavu. Treneru gostiju, Sergiju Conceicau nije preostalo ništa drugo nego u igru ubaciti Manafu umjesto 28-godišnjeg malijskog reprezentativca koji je direktno odjurio u svlačionicu, iako su ga suigrači predvođeni naglasnijim Otavijom od toga odvraćali.

Napadač od 24 milijuna eura (Transfermarkt) ove je sezone postigao sedam golova, uz pet asistencija, u Primeiri.

Marega se potom oglasio preko svog Twitter profila poručivši rasistima da "od***u", usput se ironični zahvalivši sucima jer su mu zbog ovog čina dali žuti karton.

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Moussa Marega

Ostale Vijesti