Reuters
Reuters

Nakon Tuchela Potter, nakon Nagelsmanna Tuchel, nakon Pottera Nagelsmann?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 03.04.23. | 09:14

Nekoliko je kandidata za novu klupu Chelseaja, a najbliži joj je talentirani Nijemac.

Kadrovske poteze koje je uprava Chelseaja ove sezone radila ulaze u domenu onih iz rubrike 'vjerovali ili ne', odnosno u kategoriju najbizarnijih u novijoj povijesti nogometa. Prvo su, nakon serije loših rezultata, neočekivano otpustili jednog od najcjenjenijih trenera današnjice Thomasa Tuchela koji im je prije manje od dvije godine donio naslov prvaka Europe.

Na njegovo mjesto doveli su Grahama Pottera koji je prije Chelseaja vodio Ostersunds, Swansea i Brighton. Trenera koji je iza sebe imao solidne rezultate na ligaškoj, ali ne na najvišoj razini! Takvom treneru dali su ugovor od 13 milijuna eura na mandat od pet godina! Potom su Bluesi na zimskom prijelaznom roku potrošili vrtoglavih 329.5 milijuna eura na pojačanja, a sve što su uspjeli postići je 11. mjesto na ljestvici, s 12 bodova manje od mjesta koje vodi u Ligu prvaka i pet bodova manje od mjesta koje vodi u Konferencijsku ligu.

Chelsea je, doduše, još uvijek 'živ' u Ligi prvaka, no u četvrtfinalu ih očekuje najteži mogući suparnik, aktualni prvak Europe Real Madrid...

Sve to rezultiralo je otkazom Potteru koji je izjednačio najgori učinak nekog trenera Chelseaja s 20+ utakmica od kada je Premier lige. Potterov Chelsea je, naime, u domaćem prvenstvu ostvario tek 1.27 bod po utakmici!

Chelsea će taj razlaz koštati oko 25 milijuna eura (ipak neće dobiti puni iznos koji bi iznosio oko 50 milijuna eura), što je, navode cinični engleski mediji, tek kap u moru za ono što je Chelsea potrošio ove sezone i koliko je štete Potter napravio londonskom klubu.

Nekoliko zvučnih trenerskih imena dovodi se u kontekst novog Chelseajevog šefa struke, između ostalih i ono Zinedina Zidanea i Mauricia Pochettina, međutim, najviše se po engleskim medijima, a to navodi i Fabrizio Romano, usmjerava na Juliana Nagelsmanna koji je nedavno dobio otkaz u Bayernu.

Probajmo rezimirati ovu bizarnu priču. Pottera bi mogao zamijeniti trener kojeg je Bayern otpustio i zamijenio Tuchelom, a kojeg je ranije u sezoni Chelsea otpustio i zamijenio Potterom.

A kako Engleski mediji navode, ni od jučer superbogati Potter ne bi dugo trebao biti na burzi rada. Leicester se jučer, naime, rastao s Brendanom Rodgersom, a Pottera navode kao prvog kandidata za klupu Lisica.

Scenarij kojeg se ne bi posramila ni J. K. Rowling... (nr)



Tagovi

ChelseaPremier ligaJulian NagelsmannGraham Potter

Ostale Vijesti