Action Images
Action Images

Nakon četiri i pol godine u Kini, Graziano Pelle se vratio u klub iz kojeg je ostvario prvi inozemni transfer

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 14:19

Za svoj novi/stari klub skupio je 14 nastupa i tek dva pogotka..

Izgleda kako je sapunica došla do svojeg kraja, Graziano Pelle do kraja tjedna i službeno će postat novi igrač Parme, a dobro obavješteni Gianluca Di Marzio javlja kako će za početak potpisati šestomjesečni ugovor.

Pelle je dobr znano ime u nogometnom svijetu. Riječ je o stasitom napadaču koji je najbolje godine svoje karijere proveo u dresovima Feyenoorda i Southamptona, a baš je iz redova engleskog kluba zaradio transfer u Kinu u ljeto 2016. godine s kojim si je u potpunosti osigurao financijsko pitanje. Naravno, ne dvojimo ni da bi bez takve odluke i transfera u Shandong Luneng Taishan spao na prosjački štap, ali kad netko napusti Premier ligu i jedan iznimno dobar i uređen klub kao što je Soton i ode put Kine... Svi znaju da je to morala biti jedna od onih ponuda koje se ne mogu odbiti.

Za kineskog prvoligaša Pelle je ukupno skupio 133 nastupa, 63 pogotka i 24 asistencije, a u Parmu stiže kao slobodan igrač budući da mu je zaključno s posljednjim danom 2020. godine istekla ugovorna obveza s klubom koji je za njega svojevremeno platio odštetu od 15,25 milijuna eura.

Pelle je bio član Azzurra na Euru 2016. godine gdje su Talijani u konačnici ispali od Nijemaca u četvrtfinalu nakon lutrije jedanaesteraca. U trećoj seriji za Nijemce je promašio Ozil, za Talijane Pelle, a ključni trenutak bio je kad je udarac Mattea Darmiana obranio Neuer nakon čega je Jonas Hector bio siguran.

Što se tiče Pellea, ovo će mu biti treći put da se vraća u Parmu, a ukupno je u karijeri branio boje čak 10 različitih klubova.


Tagovi

Graziano PelletransferiGianluca di MarzioParma

Ostale Vijesti