Atletico Mineiro Screenshot
Atletico Mineiro Screenshot

Nakon Atletica, ponovno Atletico: Diego Costa priključio se Hulku u napadu vodeće momčadi prvenstva Brazila (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 07:41

Ide po naslov prvaka Brazila i Južne Amerike.

Diego Costa rođen je u pokrajini Lagarte na samom istoku Brazila, no već s 18 godina je brazilsku Barcelonu Esporte Clube zamijenio portugalskom Bragom. Godinu dana kasnije kupio ga je Atletico Madrid za 'smiješnih' 1.5 milijuna eura i ostavio ga je na polugodišnjoj posudbi u Portugalu. Atletico je Costu posuđivao u Celtu Vigo, Albacete, Real Valladid, Rayo Vallecano, da bi se u sezoni 2012/13 napokon ustabilio u prvoj momčadi Roji Blancosa, osvojivši španjolski i europski Superkup, a godinu dana kasnije i prvenstvo.

Zbog toga je kasnije i odlučio igrati za španjolsku, a ne domicilnu brazilsku reprezentaciju.

U transferu teškom 38 milijuna eura 2014. prešao je u Chelsea u kojem se zadržao tri i pol godine, osvojio je dva prvenstva i kup, da bi se početkom 2018. vratio u 'svoj' Ateletico Madrid s kojim je pak osvojio Europsku ligu, a prošle godine i prvenstvo.

Međutim, u posljednjoj šampionskoj sezoni upisao je svega sedam nastupa, imao je i problema s ozljedama, a na zimu se oprostio s klubom koji ga je još davne 2007. platio 1.5 milijuna eura, a 11 godina kasnije čak 60.

Pola godine 32-godišnji Diego Costa je bio bez kluba, a od danas je ponovno član Atletica. Ali ne onog iz Madrida, već Belo Horizontea. Atletico Mineiro osvojio je jedan naslov prvaka Brazila (1971) i jedan brazilski kup (2014), no najveći uspjeh u povijesti im je osvajanje Cope Libertadores 2013., a godinu dana kasnije osvojili su i Copu Sudamericanu.

Zanimljivo, u Atleticu Mineiru igra još jedan bivši zvjezdani napadač, bivši centarfor Porta, Zenita, Shangai SIPG-a i brazilske reprezentacije, Hulk.

Atletico Mineiro u ovom je trenutku vodeća momčad brazilske Serie A. Atletico Mineiro, također, za četiri dana u Belo Horizonteu dočekuje River Plate u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Cope Libertadores. U prvoj Atletico je s 1:0 slavio u Buenos Airesu.



Tagovi

Atletico MineiroDiego CostaHulk

Ostale Vijesti