Action Images
Action Images

Nakon 13 godina agonije, Klasnić dobio spor i višemilijunsku odštetu protiv Werdera

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.12.20. | 14:52

Možemo reći da je pravda napokon zadovoljena.

Nekadašnji hrvatski reprezentativni napadač i as onog romantičarskog Werdera iz sredine nultih, Ivan Klasnić, konačno može odahnuti.

Razlog? Završen je njegov višegodišnji sudski spor koji vodi protiv svog bivšeg kluba, Werdera, zbog medicinske ignorancije liječničkog tima njemačkog kluba, ponajviše klupskog doktora Götza Dimanskog i još dvoje doktora. U ime odštete, dobit će četiri milijuna eura.

Podsjetimo, Klasniću je za vrijeme igranja u Njemačkoj oštećen bubreg kojeg je morao operirati te mu je transplantiran bubreg majke Šime, međutim, tijelo je drugi dan odbacilo taj bubreg. Iste godine, 2007., u Hannoveru je donor bio njegov otac, ali je i taj bubreg otkazao 2016. godine, da bi tek u listopadu 2017. uspjela treća transplantacija zahvaljujući kojoj Klasnić danas živi kao zdrav čovjek.

Ima menadžersku agenciju zbog koje skautira igrače po Njemačkoj i Hrvatskoj, a živi u Hamburgu.

Radilo se o liječničkom propustu kada je 2005. tijekom operacije slijepog crijeva propušteno uočiti nepravilno funkcioniranje njegovih bubrega.

Prethodno mu je dosuđena odšteta u puno manjem iznosu, 100 tisuća eura, nakon čega su njegovi odvjetnici slučaj odnijeli na sud više instance.

"Klupski liječnik Goetz Dimanski i liječnica Manju Guha počinili su grube liječničke pogreške i odgovorni su za gubitak bubrega Ivana Klasnića i zdravstvene posljedice koje su proizišle iz ovog gubitka", rekao je Clemens Bolay, sudac na parnici otprije tri godine.

Njegov odvjetnik, Matthias Teichner, rekao je nakon donešene presude:

"Nijedan novac na svijetu ne može nadoknaditi znatnu i trajnu štetu zdravlju mog klijenta, ali ovo je ipak neki nadomjestak pravde. Sad barem liječnici Werdera moraju izraziti kajanje zbog svega. Po mom mišljenju, ovo je predugo trajalo.''


Tagovi

Ivan KlasnićWerder

Ostale Vijesti