MICHAEL REGAN/Action Images
MICHAEL REGAN/Action Images

Najtraženiji golman današnjice vraća se na teren

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.10.21. | 15:48

No, pitanje je hoće li više braniti za aktualni klub...

Andre Onana se još od početka 2019. smatra jednim od najboljih golmana na tržištu. U Ajax je stigao iz Barcelonine La Masije, a proglašavan je najboljim golmanom nizozemske lige četiri godine i najboljim afričkim golmanom tri godine u nizu. A onda se svijet tada 24-godišnjeg kamerunskog golmana srušio. I veljači 2021. proglašen je pozitivnim na doping nakon što mu je u krvi pronađena nedozvoljena supstanca Furosemid. Onana je tvrdio da je supstancu uzeo greškom, popivši lijek kojeg je koristila njegova žena.

Sportski arbitražni sud uvriježio je njegove argumente te mu je prvotnu kaznu od godine dana smanjio na devet mjeseci koji će isteći 4. studenog ove godine. Onana je dobio dopuštenje vratiti s treninzima još u rujnu, ali je sve to vrijeme trenirao s Ajaxovom U21 momčadi. Sada se, nakon gotovo devet mjeseci, vratio seniorskim treninzima.

No, pitanje je hoće li Onana više zaigrati za Ajax jer mu ugovor ističe krajem godine i navodno je već sve dogovorio s Interom iz Milana. Uz sve to, Ajax ove sezone igra fantastično, vodeća je momčad Eredivisie s četiri boda prednosti pred PSV-om i nevjerojatnom gol-razlikom od 37:2, a ujedno je jedna od četiri stopostotne momčadi nakon tri kola Lige prvaka s gol-razlikom 11:1.

Nakon što je sezonu na vratima otvorio Maarten Stekelenburg, bivša nizozemska jedinica se ozlijedio te je na vrata stao 37-godišnji Remko Pasveer koji je od tada u 10 utakmica primio svega dva pogotka, a u osam utakmica sačuvao je mrežu netaknutom.

"Činilo se da će nas Onana napustiti prošlog ljeta, no to se nije dogodilo tako da je još uvijek igrač kluba pod važećim ugovorom. Ozljedom Stekelebruga do kraja sezone, dobro je da je Onana ponovno na dispoziciji treneru", rekao je direktor kluba Marc Overmars.

Pred Ajaxom je gostovanje 13. Heraclesa u prvenstvu, a onda i kod Borussije Dortmund u Ligi prvaka.



Tagovi

AjaxAndre Onana

Ostale Vijesti