REUTERS/Manuel Claure
REUTERS/Manuel Claure

Najdugovječniji izbornik dobio otkaz

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 20.11.21. | 08:37

Vodio ih je u 224 utakmice

Niz loših rezultata i nemogućnost plasmana na Svjetsko prvenstvo u Katar i kroz doigravanje donijelo je dosadašnjem urugvajskom izborniku Oscaru Tabarezu otkaz.

Izvijestili su o tome još jučer iz urugvajskog saveza putem priopćenja. Tabarez je jedno od najpoznatijih trenerskih lica u svjetskom nogometu i najdugovječniji izbornik neke države, do danas. Ovaj 74-godišnjak je preuzeo Urugvaj 2006. godine, a otkaz je uslijedio nakon serije loših rezultata u kvalifikacijama za Katar.


Urugvaj je trenutno sedmi u kvalifikacijama Južne Amerike s 16 bodova i van pozicije za plasman i kroz baraž. U 15 godina na klupi Urugvaja Tabarez je išao na tri svjetska prvenstva i svaki put prošao grupnu fazu.

S reprezentacijom Urugvaja je uspio osvojiti Copa Americu 2011. godine kada su u finalu savladali Paragvaj s 3:0. Reprezentaciju vodio ukupno u 224 utakmice.

Kao najveći favorit za njegovog nasljednika spominje se Diego Aguirre, trenere s međunarodnim iskustvom u južnoameričkim i azijskim klubovima. On je trenutno trener Internacionala iz Brazila, a klub iz Porto Alegrea neće imati problem da raskinu ugovor s njim za preuzimanje nacionalne vrste Urugvaja.


Tagovi

Oscar TabarezUrugvajska nogometna reprezentacijaUrugvaj

Ostale Vijesti